Viceprezident Samsungu vidí budoucnost smartphonů nejen v ohebných displejích

Viceprezident Samsungu vidí budoucnost smartphonů nejen v ohebných displejích
  • Budoucností nemají být jen ohebné, ale i rolovatelné a natahovatelné displeje
  • Samsung musel kromě hardwaru zapracovat také na softwaru, který nebyl přizpůsoben ohebným telefonům

Hospodářské výsledky Samsungu nedosahují očekávaných hodnot a zlí jazykové tvrdí, že za tím stojí nedostatek inovace, se čímž se v poslední době podle názoru některých potýká i Apple. Senior viceprezident Samsungu, Hark-sang Kim, na toto téma napsal krátké vyjádření, z něhož vyplývá nesouhlas s tím, že by smartphonům docházel dech. Naopak se nechal slyšet, že nové technologie, jako jsou 5G sítě, umělá inteligence a rozšířená realita, dávají uživatelům ještě více možností a chytré telefony budou brzy zastávat ještě důležitější roli v našich životech.

Vyzkoušeli jsme skládací telefon Royole Flexpai na CES 2019

V souvislosti s tím také zmínil v současnosti nejvíce omezující faktor, a to je velikost displeje, která je i při minimálních rámečcích stále závislá na velikosti zařízení. Odpověď na požadavky zákazníků po větších displejích by měly představovat ohebné displeje, které byly poprvé zmíněny již na veletrhu CES v roce 2011 a trvalo celých 7 let, než přišlo první dostupné zařízení s touto technologií.

Ohebné telefony s sebou přinášejí mnohá úskalí, a společnost tak s jejich konstrukcí musela „začít od píky“. Například musely být vyvinuty nové materiály, díky kterým obrazovka vydrží stovky tisíc ohnutí a tradiční design smartphonů musel být pochopitelně také pozměněn.

Samsung proto musel změnit uložení baterií, způsob chlazení a fotoaparátů, aby telefon zůstal přiměřeně štíhlý. Stejně tak musel být „překopán“ i software – standardní aplikace totiž nejsou designovány takovým způsobem, aby mohly „přecházet“ z menší na větší obrazovku.

Kim věří, že nové Infinity Flex displeje, na kterých Samsung pracuje, otevřou dveře nové generaci inovací v řadách smartphonů. Rovněž předpovídá velkou změnu v designu telefonů – podle jeho názoru se brzy nebudeme setkávat pouze s ohebnými, ale i s rolovatelnými a natahovatelnými zařízeními.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze