Viber zavádí „mizící zprávy“ do všech konverzí

Viber zavádí „mizící zprávy“ do všech konverzí
Fotografie: Viber
  • Funkce byla dříve k dispozici pouze v tajných konverzacích
  • Uživatele bude moci nastavit dobu, po jaké chce, aby poslaná zpráva, fotografie, video nebo přiložený soubor zmizely
  • Nová funkce zahrnuje i to, že když adresát udělá fotografii obrazovky s mizící zprávou, přijde odesílateli upozornění

Viber oznamuje, že „mizící zprávy“ budou nově k dispozici ve všech konverzacích. Tato funkce byla dříve dostupná pouze v tajných konverzacích, již brzy si ale budou moci všichni uživatelé aplikace nastavit dobu, po jaké chtějí, aby poslaná zpráva, fotografie, video nebo přiložený soubor zmizely. Může jít o vteřiny, hodiny nebo dokonce dny. Automatický odpočet začne v momentu, kdy adresát danou zprávu uvidí.

Jak vytvořit mizící zprávu:

  • Klikněte na ikonku hodin ve spodní části chatu/konverzace a vyberte si, po jaké době chcete, aby zpráva zmizela.
  • Napište a odešlete zprávu.

Pro Viber je soukromí velmi důležité. Mezi komunikačními aplikacemi drží několik prvenství. Jako první uvedl možnost vymazat poslané zprávy ve všech konverzacích v roce 2015, v roce 2016 zavedl šifrování konverzací na obou koncích a v roce 2017 představil skryté a tajné zprávy. Zavedení mizících zpráv do všech konverzací je tedy dalším krokem společnosti ve snaze zvýšit soukromí uživatelů.

Jsme nadšeni, že můžeme oznámit novinku, a to uvedení mizících zpráv do všech konverzacích dvou uživatelů. Poprvé byly mizící zprávy uvedeny v roce 2017 jako součást „tajných“ konverzací. Od té doby se stalo evidentní, že podobná funkce, která zajišťuje utajení, by měla být součástí běžných chatů. Novinka zahrnuje i to, že ve chvíli, kdy adresát udělá fotografii obrazovky s mizící zprávou, přijde odesílateli upozornění. Jde o další krok na naší cestě, jak se stát nejbezpečnější komunikační aplikací na světě,“ řekl Ofir Eyal, COO Viber.

Stáhnout Viber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze