Luxus jménem Vertu: nová kolekce telefonů Constellation Blue

2

Jeden z nejznámějších výrobců luxusních mobilních telefonů, a shodou okolností také nedávno odprodaná divize Nokie, Vertu, představuje dvojici zajímavých novinek. Jejich charakteristickým rysem je kromě celkem očekávaného použití hodnotných materiálů také modrá barva.

Vertu byla ještě donedávna dlouholetou divizí finského gigantu Nokia. Jejím hlavním businessem je výroba a prodej většinou ručně vyráběných luxusních telefonů. Nokia se však před časem rozhodla kvůli své dlouhodobé finanční tísni odprodat většinu akcií jiné společnosti. Pod jejími křídly ovšem Vertu samozřejmě i nadále tvoří. Důkazem budiž obě dnes představované novinky, které jsou opět postavené na modelech Nokie a opět zahalené do luxusu.

Tip: přečtěte si také článek - Oficiálně: Nokia prodává luxusní divizi Vertu

Oba modely spadají do řady Vertu Constellation. V obou případech se jedná v podstatě o na modro přebarvené modely. To jim samozřejmě ale v žádném případě neubírá na kráse, ba naopak. Výrobce se chlubí, že u obou novinek použil opět ruční montáže a výroby. Jako materiály posloužili extra tvrdá PVD nerezová ocel, modrá uhlíková vlákna a safírové sklo. Některé části telefonů rovněž pokrývá pravá zvířecí kůže, a to jak jinak než v modrém provedení.

Nokia Belle zabalená do luxusu

Vertu Constellation Blue je telefon se 3,5 palcovým, dotykovým AMOLED displejem s nHD rozlišením. Kromě toho ještě může nabídnout například 8 Mpx fotoaparát, 32 GB paměti či připojení na internet přes Wi-Fi a 3G. Ovládacím OS je Nokia Belle (Nokia i nadále vlastní 10% akcií Vertu). Hmotnost těla je díky bohatému použití kovu 155 gramů, což není zrovna málo. Na druhou stranu alespoň na rozdíl například od některých levných telefonů s dotykovým displejem tento nadbytek nahrazuje pocitem opravdového luxusu.

Nokia Vertu Constellation Blue Series - propagační video

Druhá novinka od Vertu, model Constellation Blue Quest je ještě o 15 gramů těžší, než výše popsaný kolega. V pase mu naproti tomu naměříte 13 milimetrů. Design přístroje vychází z poslední generace messengerů řady E-series od Nokie, jehož charakteristickým rysem je displej orientovaný na šířku s plnohodnotnou QWERTY klávesnicí pod ním. Samotný displej má rozlišení VGA (640×480 pixelů) a úhlopříčku 2 a půl palce. Opět nechybí Wi-Fi, 3G Bluetooth nebo třeba 4 GB vnitřní paměti.

Čtěte: Luxusní Vertu Constellation: nejdražší Symbian všech dob

Docela zajímavě zní informace o softwarové výbavě telefonů. Oba přístroje by totiž podle oficiálních zdrojů měli být vybaveny vyzváněním, který speciálně pro účely Vertu nahrál samotný Londýnský symfonický orchestr. Dále by pak neměla již tradičně chybět ani exkluzivní služba podpory uživatelům, nazvaná Vertu Concierge.

Zdroje: gsmarena.com, vertu.com, allaboutsymbian.com

Diskuze ke článku
Vlastimil
Jsou to pitomci v NOkii že Vertu prodali.
15k3
Asi jeden z mála Vertu telefonů, který se mi opravdu líbí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze