Veletrh IFA 2020 klepe na dveře. Jaké novinky letošní speciální ročník přinese?

Veletrh IFA 2020 klepe na dveře. Jaké novinky letošní speciální ročník přinese?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Letošní ročník bude poznamenaný bezpečnostními opatřeními souvisejícími s novým typem koronaviru
  • Novinky však odhalí například Honor, Nokia nebo Realme
  • Celý veletrh se koná od 3. do 5. září

Vždy na přelomu srpna a září se uskuteční berlínský veletrh spotřební elektroniky a nejinak tomu bude i v roce 2020. Letošní ročník se však ponese v duchu významných omezení způsobených novým typem koronaviru. V rámci myšlenky zamezení jeho šíření je například veletrh omezen jen na určitý počet návštěvníků denně, což znamená, že nepůjde o masovou akci jako v předcházejících ročnících.

IFA

Ačkoliv to zpočátku vypadalo, že bude veletrh chudý na klasické tiskové konference, ukázalo se, že ne všichni výrobci akci zruší. IFA 2020 se koná v termínu od 3. do 5 září, což je oproti loňsku mnohem kratší doba, přesto se můžeme těšit na novinky od několika předních výrobců mobilních telefonů.

Jaké novinky můžeme očekávat?

Huawei

V Berlíně letos nebude chybět Huawei, což sám výrobce potvrdil. Prezentovat může řešení chytré domácnosti a spekuluje se, že by mohlo dojít k představení nového procesoru řady Kirin. Je také možné, že Huawei naznačí nějakou drobnost o chystané řadě Mate 40.

Huawei

Tisková konference Huawei proběhne ve čtvrtek 3. září od 14:00 hodin.

Honor

Pokud je někde Huawei, Honor nebude daleko. Pokud u Huawei nakonec nemusí na žádnou novinku dojít, u Honoru bude situace přesně opačná. Výrobce hodlá představit hned několik novinek napříč různými segmenty. Nejčastěji se v posledních dnech hovoří o nových chytrých hodinkách.

Tisková konference Honoru proběhne ve čtvrtek 4. září od 11:25 hodin.

LG

Na veletrhu hodlá své aktuální produkty předvádět také LG, avšak v jeho případě se o žádných mobilních novinkách nespekuluje. Je tak možné, že se výrobce omezí na propagaci modelu Velvet a novinky Q92. Na každý pád je vždy šance, že nás výrobce může překvapit.

Tisková konference LG proběhne ve čtvrtek 3. září od 11:15 hodin.

Nokia

Pakliže se těšíte primárně na nové chytré telefony, budete netrpělivě vyhlížet akci firmy HMD Global, která hodlá představit možná až čtyři nové mobily Nokia. Spekuluje se o levné Nokii 3.4, ale údajně bychom se mohli dočkat i Nokií 6.3 a 7.3. Kromě nových telefonů je ve hře ještě představení cenově dostupných bezdrátových sluchátek.

Realme

Vůbec poprvé se na veletrhu objeví nejrychleji rostoucí výrobce mobilních telefonů současnosti, kterým je Realme. V tuto chvíli však není jasné, jaké novinky předvede. Připomenout můžeme, že již 1. září dojde k představení řady Realme X7 a o dva dny později řady Realme 7.

Realme

Tisková konference Realme proběhne v pátek 4. září od 12:25 hodin.

TCL

Veletrh IFA si nenechá ujít ani čínské TCL, které rovněž potvrdilo, že uspořádá tiskovou konferenci. Ani u TCL však nevíme, zda a případně na jaké novinky se můžeme těšit. Pokud jde o telefony, o nových modelech se v tuto chvíli nic neví.

Tisková konference TCL proběhne ve čtvrtek 3. září od 13 hodin.

Ostatní

Poměrně obvyklým účastníkem veletrhu IFA je také Samsung, avšak letos velké věci očekávat nemůžeme. Přesto si Samsung den před zahájením veletrhu přichystal vlastní akci s názvem Life Unstoppable, kde bude prezentovat novinky, především však zřejmě z řad televizorů.

Další obvyklým účastníkem berlínského veletrhu je Sony, ovšem japonský výrobce letos veletrh vynechá a soustředí se na vlastní akci, která se uskuteční 17. září, na ní bychom se měli dočkat představení Xperie 5 II.

Veletrh IFA budeme samozřejmě bedlivě sledovat a o všech novinkách vás informovat. Nezapomeňte nás rovněž sledovat na sociálních sítích, kde se o novinkách dozvíte nejdříve. Aktivně vás budeme informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze