Očekávaná Sony Xperia 5 II prošla certifikací TENAA, představení je na spadnutí

7× aktualizováno
Očekávaná Sony Xperia 5 II prošla certifikací TENAA, představení je na spadnutí
Fotografie: Evan Blass
  • OLED displej s 6,1 palci bude mít 120 Hz
  • Výkon zajistí procesor Snapdragon 865
  • Na zadní straně bude trojice fotoaparátů
  • Představení proběhne 17. září

Aktualizováno 15. 9. 2020

Chystaná novinka od Sony se objevila na stránkách certifikačního úřadu TENAA, což potvrzuje její brzký příchod. Zařízení by mělo být podle dostupných informací představeno již 17. září.

Aktualizováno 8. 9. 2020

Dnešní aktualizace se nese v duchu poměrně strohé informace týkající se rychlosti nabíjení baterie o kapacitě 4 000 mAh. Dle dokumentů zveřejněných na stránkách úřadu FCC bude Xperia 5 II dodávána s 18W nabíječkou jako Xperie 1 II.

Sony Xperia 5 II

Aktualizováno 7. 9. 2020

Nová Xperia 5 II se oficiálně představí již příští týden. Čekání si nově lze ukrátit produktovým videem, které uniklo na internet před oficiální premiérou. Zveřejnění má na svědomí Evan Blass.

Aktualizováno 31. 8. 2020

Evan Blass připravil další várku fotografií s Xperií 5 II, my se tak můžeme detailně seznámit se vzhledem. Definitivně se také potvrzuje 3,5mm jack na horní hraně.

Zcela stvrzeno je také datum představení, nová Xperia 5 II se světu oficiálně ukáže 17. září 2020.

Sony Xperia 5 II

Aktualizováno 30. 8. 2020

Leaker @evleaks zveřejnil dvojici obrázků chystané Xperie 5 II ve vysokém rozlišením. Na nich si můžeme prohlédnout Xperii 5 II v klasické černé a také v zajímavé šedé.

Aktualizováno 28. 8. 2020 13:30

androidheadlines.com přináší podrobnější informace o Xperii 5 II. Začněme rozměry, které se nijak nemění a činí 158 x 68 x 8 milimetrů, přičemž 6,1palcový OLED displej bude lákat na 120Hz obnovovací frekvenci. Poměr stran bude 21:9 a počítejte s Full HD+ rozlišením. Nasazen bude procesor Snapdragon 865, 8GB RAM a 128GB úložiště. Dle aktuální dostupných informací se navrátí 3,5mm jack. Jeho přítomnost naznačuje i uniklá fotografie.

Aktualizováno 28. 8. 2020

Očekávaná Xperia 5 II oficiálně dorazí zřejmě o něco později, než se předpokládalo. Server xperiablog.net informuje o rozeslání novinářských pozvánek od Sony na termín 17. září 2020. Právě za zhruba tři týdny by mělo dojít k představení očekávané Xperie 5 II.

Sony Xperia

Aktualizováno 26. 8. 2020

Uniklé obrázky z minulého týdne se ukazují jako nepravé, nebo minimálně ne zcela přesné. Do všeho se nyní vložil Evan Blass, který zveřejnil detailní obrázek chystaného telefonu. Vdíme kompaktnější zařízení, ve srovnání s Xperií 1 II, která má velký displej a na zadní straně trojici fotoaparátů. Samozřejmě nechybí ani přisvětlovací dioda, která je nad modulem s fotoaparáty. Prozatím není známa konkrétní výbava, ale brzy bychom mohli být moudřejší. Představení Xperie 5 II by totiž mohlo proběhnout v rámci veletrhu IFA 2020, který se letos koná od 3. do 5. září.

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II

Původní informace z 18. 8. 2020

Sony v letošním roce představilo následovníky úspěšných modelů – Xperie 10 II a 1 II. Nadále se však čeká na následovníka kompaktnější Xperie 5, který se možná brzy objeví. Naznačují to stránky obchodu alibaba.com, kde se objevilo příslušenství poodhalující vzhled mobilu.

Sony Xperia 5 II

Je nezbytně nutné brát obrázky s rezervou, a to ačkoliv by vzhled odpovídal současným Xperiím a rozměry se zdají být skutečně menší. Displej přitom nabízí poměr stran 21:9, na boku má své místo čtečka otisků prstů a horní hrana poskytuje pohled na 3,5mm jack. Na obrázcích si však lze všimnout jedné znepokojivé věci. U třech zadních fotoaparátů totiž chybí přisvětlovací dioda. Zdá se, že je zhruba uprostřed, jenže totožný objekt najdeme i na těle Xperie 1 II a nejde o diodu, ale o senzor 3D ToF. Je tedy otázkou, zda se Xperia 5 II skutečně připravuje, protože je velmi nepravděpodobné, že by nebyla vybavena přisvětlovací diodou.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Xeria 5 II má stát kolem 25 000,což je podle mého přestřelená cena a to i s ohledem,že je to Vyšší kvalitně vybavená třída.Dle mého tak do 20 000,víc ne!
Pepa Pepa
Pepa Pepa
jsem překvapen nad dodávanými sluchátky. Očekával jsem letitou stálici MH-750...
Jiří Spurný
Jiří Spurný
Asi to bude fake. Modul fotoaparátu je stejný jako u Xperie 1 II ale otočený o 180°, lze si všimnout, že nápis Zeiss je vzhůru nohama.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Je to jen fake :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze