Honor Watch ES jsou nové fitness hodinky s velkým AMOLED displejem

1
Honor Watch ES jsou nové fitness hodinky s velkým AMOLED displejem
Fotografie: Honor
  • Mají protáhlý displej a jsou příjemně lehké, hmotnost činí 21 gramů
  • Díky 4GB vnitřní paměti poslouží i jako přehrávač hudby
  • Výrobce slibuje velmi dobrou výdrž až 10 dnů
  • Cena bude startovat pod hranicí 3 tisíc korun

Článek aktualizován: model Watch ES nemá čip GPS a interní 4GB paměť.

Honor na dnešní tiskové konferenci v rámci veletrhu IFA 2020 představil řadu nových produktů. Mezi nimi figurují i zajímavé chytré hodinky Watch ES, které na první pohled jakoby kombinují vzhled hodinek a náramků. Upoutá vás především protáhlý a mírně zaoblený displej. Pakliže se vám do mysli vkrádá dojem, že jste tento design již viděli, je tomu tak. Jak bývá zvykem, produkty Huawei a Honoru se prolínají více, než je zdrávo. Vzhledově identické hodinky Huawei Watch Fit byly představeny před několika týdny.

Honor Watch ES

Navraťme se však k Honoru a jeho hodinkám Watch ES. Kromě designu vás jistě upoutá i nízká hmotnost. Bez pásku váží pouhých 21 gramů. Samotný AMOLED displej má úhlopříčku 1,64 palce a jemné rozlišení 280 × 456 pixelů. Displej je samozřejmě dotykový a drtivou většinu úkonů zajišťují různá gesta. Dostalo se však ještě na boční tlačítko. Tělo hodinek je dle výrobce z odolného polymerního vlákna. Pro uživatele je podstatné, že hodinky mohou do vody, chlubí se odolností do 5 ATM. V praxi to znamená, že se s nimi můžete sprchovat a rovněž plavat. Naopak již nejsou určeny k potápění.

Sportovní aktivity budete moci měřit velmi přesně. Nechybí akcelerometr, 6osý gyroskop, optický snímač srdeční frekvence ani možnost měření okysličení krve. Naopak zapomenout musíte na čip GPS. Jistě vás potěší také senzor okolního světla. Ve Watch ES je nasazen proprietární operační systémi, který dokáže komunikovat s telefony s Androidem 5.0 a novějším či iOS 9.0 a novějším. Hodinky umí zobrazit všechny nezbytné notifikace, ale chybí možnost reagovat na ně. Vzdáleně však můžete ovládat fotoaparát či hudební přehrávač.

Honor Watch ES mají baterii s kapacitou 180 mAh a v závislosti na stylu používání i velmi slušnou výdrž. Při středně aktivním využívání, kdy se nijak zásadně nebudete omezovat v používání, se výdrž vyhoupne až na 10 dnů.

Honor Watch ES se nepasují do role nejlepších chytrých hodinek, ale naopak patří spíše k cenově dostupnějším. Na vybraných evropských trzích by měl být prodej zahájen 21. září, přičemž cena je stanovena na 99 eur, v přepočtu tedy hluboko pod hranicí 3 tisíc korun.

Technické parametry Honor Watch ES

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 30 × 10,7 mm, 21 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,64" (280 × 456 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 16 MB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor180 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ4 2020, 2 499 Kč
Diskuze ke článku
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Hodinky mám od včera, nahradily Amazfit Bip. Všechny pozitivní vlastnosti jsou v recenzi, zmíním ty negativní:
1) velmi málo ciferníků v nabídce aplikace Zdraví umí české dny v týdnu a české pořadí DDMM u datumu.
2) Pokud zapnete režim nerušit na hodinkách, vypne se i rozsvícení displaye po otočení rukou, nechápu proč, často používám nerušit u hodinek přes den, lepší by bylo prostě mít i možnost jen vypnout vibrace hodinek
3) Když máte Always on ciferník, jde vybrat jen z pěti možností jednoduchých ciferníků a vypne se funkce probuzení otočením ruky, takže svůj hlavní ciferník uvidíte jen po zmáčknutí tlačítka, to je fakt na nic.
Celkově za ty peníze super, ale software chce doladit, snad budou aktualizace

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze