TCL odhalilo chytré hodinky s velkým AMOLED displejem i nová sluchátka s IP54

1
TCL odhalilo chytré hodinky s velkým AMOLED displejem i nová sluchátka s IP54
Fotografie: TCL
  • Hodinky se chlubí 1,41" AMOLED displejem s 2,5D sklíčkem
  • Výkon zajišťuje starší procesor Snapdragon Wear 2500 spolu s 512MB RAM
  • Sluchátka disponují zvýšenou odolností IP54

Čínský výrobce TCL dnes představil nová „opravdu bezdrátová sluchátka“ s označením MoveAudio S200 a také chytré hodinky Movetime FamilyWatch. Sluchátka dorazí ve třech barevných variantách (bílé, černé a modré) a mají víceméně standardní design vycházející z Apple AirPods. Nijak nepřekvapí ani plastové zpracování pouzdra i sluchátek nebo přítomnost dotykových plošek.

TCL MoveAudio S200

Mnohem zajímavější je celková výdrž, která by měla činit až 23 hodin. Na jedno nabití pak sluchátka zvládnou přehrávat hudbu až 3,5 hodiny. Nabíjení probíhá skrze moderní USB-C na spodní straně pouzdra. Z dalších vlastností stojí za zmínku 12mm měniče, Bluetooth 5.0 či schopnost rozpoznání, jestli jsou sluchátka nasazená v uších, či nikoliv. Výhodou je rovněž odolnost IP54 proti prachu a vodě.

Druhou novinkou jsou hodinky TCL MoveTime FamilyWatch, které hranatým pouzdrem na první pohled připomínají Apple Watch. Jejich největší předností je 1,41" AMOLED displej s rozlišením 320 × 360 pixelů, který chrání 2,5D sklíčko. Po bocích obrazovky najdeme vypínací a také SOS tlačítko pro případ nouze.

TCL MoveTime Family Watch

Uvnitř hodinek bohužel tiká již starší procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2500 doplněný o 512 MB RAM a 4GB úložiště. Hodinky jsou kompatibilní s nanoSIM i eSIM kartami a podporují LTE i Bluetooth 4.2.

Z dalších funkcí stojí za zmínku schopnost detekce pádu, monitoring srdečního tepu, zvýšená ochrana IP67 (ponoření do hloubky jednoho metru až na 30 minut) nebo integrované GPS, GLONASS či Wi-Fi. Operační systém je proprietární přímo od TCL.

Baterie o kapacitě 600 mAh by měla zajistit až dva dny výdrže a doba nabíjení činí zhruba dvě hodiny. Ceny ani dostupnost hodinek/sluchátek na našem trhu je prozatím neznámá.