Twitter se naučil funkci živého vysílání, jak se to dotkne Periscopu?

Poměrně zásadní aktualizace se dočkala sociální síť Twitter. Nyní můžete svůj tweet doplnit o živě vysílané video skrze aplikace pro dva největší operační systémy. Nová funkce je zcela totožná s aplikací Periscope, a je tudíž otázkou, zda se nepřiblížil její konec.

Twitter

Nejnovější aktualizace aplikace Twitter pro Android a iOS přináší novou funkci, která se dnes těší značné oblibě. Jde o možnost vysílání živého videa. Při přidávání tweetu jednoduše kliknete na ikonku připojení multimédií a následně na tlačítko „Go Live“, případně v češtině „Vysílat živě“. Následně už začínáte živě vysílat dění zabírané z čelní či zadní kamery. Uživatelé vám mohou posílat srdíčka či stream živě komentovat. Zdá se vám tento princip nějak povědomý? Ano, zcela totožný je totiž k dispozici v aplikaci Periscope, která rovněž spadá pod Twitter.

TIP! Twitter přidal noční režim do své aplikace pro iOS

Živé vysílání skrze Twitter

Samotný Twitter se tím ani nijak netají a uvádí, že možnosti Periscopu se nyní dostávají přímo do Twitteru. Okamžitě však vyvstává otázka, co bude s Periscopem, který právě přestal nabízet něco unikátního. Vývojáři však ujišťují, že Periscope bude nadále pokračovat a měl by být i rozvíjen. Jedním z důvodů, který byl uveden, je, že všichni uživatelé Periscopu pravidelně nevyužívají Twitter. Je tak nasnadě, že minimálně po nějakou dobu bude obě aplikaci existovat vedle sebe.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze