V Google Play je už 700 000 aplikací

9

Online obchod Google Play nepřestává růst, což značí pravidelné zprávy o dosažení toho kterého milníku, každý z nichž přibližuje Google blíže Applu a jejich vedoucímu obchodu AppStore. Včera podle všeho dosáhl Google Play dalšího milníku, kterým je hranice 700 000 aplikací.

To je vskutku úctyhodné číslo, ale AppStore je v současné době stále ve vedení, stejnou hranici totiž překročil v září letošního roku, kdy měl Google Play „jen“ 675 000 aplikací. Pokud bude Google i nadále zrychlovat stejným tempem, ztratí Apple své vedoucí postavení i v oblasti počtu stažitelných aplikací.

Apple však stále vede v kvalitě provedení, jelikož má AppStore mnohem více precizně optimalizovaných aplikací pro smartphony i tablety, než je tomu u Google Play. To však nemění nic na faktu, že se obchod operačního systému Android postupně zlepšuje a je jen otázkou času, kdy se začne více věnovat tabletům. Vše ale závisí na vývojářích a obchodním podílu tabletů s Androidem, který se také postupně zvyšuje.

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
eF
A jako androidista si troufam rict, ze z nich je zhruba 690000 v podstate k nicemu (; Cest tem kvalitnim a smysluplnym.
Tomáš
Sice nejsou všechny tak kvalitní, ale alespoň je možné vybrat a není to jako u Windows Phone. Teď už je možná situace jiná, ale někdy na začátku tohoto roku jsem trochu koukal na ten jejich Store a co se her týče? Tam nebylo vůbec nic, takřka výhradně samé jednoduché hry jako Šibenice. Neříkám, že nezabaví, ale přeci jen se to s hrami z Androidu nemůže rovnat.
Myčoken
Najít kvalitní a užitečnou aplikaci v Google Play je jako najít jehlu v kupce sena.
cisařpán
Já si taky myslim,že 99% aplikaci je akorad habrajs.Nejhorši je,že čas plyne a aplikace přibejvaj kdyz to takhle pujde dal za chvili jich bude milion potom dva atd. a nevyzna se už v tom nikdo ani samotnej google už nebude schopen to nějak redukovat.Teda kdo vi jestli to vůbec nějak reguluje už ted?Jestli se nepletu tak na wp8 je marketpleace vic pod kontrolou microsoftu nez market u androidu,takže tam asi propustnost zbytečnych app je menši pravděpodobnost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze