Webový Google Play umí nově vzdáleně odinstalovat aplikace

2

Google přináší uživatelům smartphonů s Androidem významná vylepšení, která jim usnadní mnohem pohodlnější správu jejich aplikací on-line skrze počítač. Přímo z webu totiž lze totiž nově například odinstalovat aplikace z konkrétního zařízení.

Google

Tip: přečtěte si také článek - Nový Android 4.1 Jelly Bean představen: shrnutí novinek

Jak už všichni, kteří pravidelně sledují mobilenet.cz, vědí, poslední dny patří jednoznačně americké firmě Google, která v kalifornském San Franciscu na konferenci Google I/O 2012 světu představuje jednu zajímavou novinku za druhou. Všechny články, které se těmto novinkám věnují najdete přehledně na tomto odkazu.

Kromě klíčových věcí jako je nejnovější verze Androidu či nový tablet Nexus 7 Google v průběhu konference na přednáškách představuje ale i spousty menších, nicméně pořád velice vítaných novinek, které vylepšují všechno napříč celým jeho velkým ekosystémem služeb. Jednou z těchto velice zajímavých změn je vylepšení správy aplikací z Google Play, nikoliv však z mobilu, ale z jeho desktopové webové verze.

Jak jistě víte, dektopový Google Play Store umožňuje nakupovat a stahovat multimediální obsah (v případě ČR zatím pouze aplikace). Nově ale právě u aplikací přibilo pár zajímavých možností. Google totiž do záložky "Moje aplikace Android", přidal kromě přehledu nainstalovaných aplikací i možnost vzdáleně aplikace aktualizovat na novější verze, nebo je rovnou odinstalovat. Podmínkou pro okamžitou synchronizaci těchto kroků je samozřejmě telefon připojený k internetu. Pokud už jste v historii používali nebo i aktuálně používáte více přístrojů s jedním totožným Google účtem, najdete v této záložce jejich přehledný seznam, kdy se po kliknutí na daný telefon zobrazí seznam aplikací, které jste do něj nainstalovali. Aktuálně jsou všechny telefony zobrazeny stejně v podobě šedého telefonu, do budoucna by ale Google měl zapracovat na "avatarech", což už bude vypadat daleko lépe.

Nové změny na Google Play jsme pro vás samozřejmě ihned vyzkoušeli

Pod seznamem aplikací nainstalovaných v jednotlivých telefonech najdete ještě další seznam, který pro změnu sdružuje všechny aplikace, které jste stáhli, ale následně smazali někdy v minulosti. Díky tomu je velmi snadné udržet přehled o aplikacích ve vašem telefonu a pokud potřebujete aplikaci upravit a nebo koupit novou, stačí jen navštívit zmíněnou záložku "Moje aplikace Android" na vašem počítači a uvedené kroky provést mnohem pohodlněji, než individuálně na telefonu.

Aktualizace, která určitě významně ulehčí život nejednomu uživateli, je již v provozu na Google Play

Zdroje: play.google.com

Diskuze ke článku
mara
Mne to teda uz ukazuje Avatar galaxy tabu.da se ten starej telefon nejak smazat?
Jan
Odinstalovat obchod pley

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze