V EU 6., celosvětově 15., tak si vedeme v rychlosti mobilního připojení

6
V EU 6., celosvětově 15., tak si vedeme v rychlosti mobilního připojení
  • Podle Speedtest Global Index za leden 2019 patří Česká republika ke špičce v otázce rychlosti mobilního připojení
  • S rychlostí 48 Mb/s postoupila ČR na 6. místo
  • Rychlost českých mobilních sítí se tak podle průzkumu za posledních 9 měsíců zvýšila o 5 Mb/s

Česká republika patří dlouhodobě k evropské špičce nejrychlejšího připojení k internetu z mobilního telefonu, jak informuje apms.cz. V rámci EU se vyšplhala na 6. místo, celosvětově jsme obsadili 15. místo. Česká republika patří dlouhodobě k evropské špičce nejrychlejšího připojení k internetu z mobilního telefonu. V rámci EU se vyšplhala na 6. místo, celosvětově jsme obsadili 15. místo.

V rychlosti připojení k internetu přes mobilní telefon, patří Česká republika ke světové špičce. Potvrzuje to pravidelné měření společnosti Ookla, v rámci iniciativy Speedtest Global Index za leden 2019.

Rychlost mobilního připojení v EU

Ve srovnání se zeměmi evropské osmadvacítky je ČR v TOP 10 a svoji pozici dále posiluje. S rychlostí 48 Mb/s postoupila na 6. místo. Rychlost českých mobilních sítí se tak podle průzkumu za posledních 9 měsíců zvýšila ze 43 Mb/s na aktuálních 48Mb/s. Česko díky tomu v evropském srovnání poskočilo u stupínek výše.

Vláda ČR se v roce 2013 v dokumentu Digitální Česko 2.0 zavázala, že do roku 2020 budou mít všechny české domácnosti k dispozici pevnou přípojku s rychlostí 30 Mb/s.

Kvalita českých mobilních sítí patří k nejlepším na světě. Pokud by se do vládních cílů budování internetové infrastruktury počítalo i mobilní připojení, může s klidným svědomím říci, že máme splněno,“ říká Jiří Grund, výkonný ředitel APMS.

Nejrychlejší připojení mají v Nizozemí a v Dánsku, kde rychlost dosahuje 57 Mb/s. Nejpomalejší připojení v rámci EU mají v Polsku (29) a v Irsku (23). Průměrná rychlost mobilního internetu v EU je 40 Mb/s.

Diskuze ke článku
pet
je to dost k nicemu vzhledem k cenam. koupit si taky muzeme co chceme vcetne jachty ci rezidence, ale 90% cechu je rado ze ma penize na bydleni a jidlo.. (obzvlast my podnikatele)
Miki
No jo hoši, ešte zapracovať na pokrytí mimo sídiel.
Jack
K čemu je rychlost připojení, když FUP je daleko v pravěku.
Zdeněk
Tolik špiček až z toho má jeden závrať. Chybí jen ta s nejvyšší cenou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze