Uživatelé Androidu jsou loajálnější než „jablíčkáři“, alespoň v USA

18
Uživatelé Androidu jsou loajálnější než „jablíčkáři“, alespoň v USA
  • Možná jste si celou dobu mysleli, že uživatelé jablečných produktů jsou své platformně věrnější
  • Spotřebitelská skupina Consumer Intelligence Reseach Partners z USA však odhalila opak, uživatelé operačního systému Android jsou, zdá se, spokojení
  • Rozdíl činí zanedbatelných 5 %, přesto se postupem času změnil ve prospěch Androidu

Bitvy a vzájemné urážky mezi zastánci Androidu a iOS nikdy neustanou, ale to dnes řešit nebudeme. Zaměříme se na to, kteří zástupci jsou své platformě věrnější, respektive nakupují telefony vždy podle systému. Výsledek může překvapit, dle spotřebitelské skupiny CIRP jsou o pár procent věrnější uživatelé platformně Android, a to v 91 %. Uživatelé platformy iOS jsou věrní také, konkrétně z 86 %.

Pokud si myslíte, že tomu tak bylo vždy, vyvedeme z omylu. Dle skupiny CIRP byla ještě v roce 2013 spokojenost uživatelů iOS vyšší než uživatelů s operačním systémem Android, v roce 2016 pak byly výsledky velice rovnocenné. Výsledky samozřejmě nijak nereflektují příjmy, se kterými si v Applu nemusí lámat hlavu. Dalším důvodem, proč si lidé nakonec rozmyslí přechod na konkurenční platformu, jsou zakoupené aplikace – ty lze bezplatně obnovit pouze v rámci dané platformy, což může některé odradit.

Loajalita iOS a Android

Výhody obou systémů jsou zřejmé, zastánci Androidu mohou ale argumentovat tím, že s jednou platformou existuje na trhu nespočet značek s nepřeberným množstvím designů a vychytávek, Apple má iPhony a tím to také končí. Pokud se pro platformu iOS nakonec rozhodnete, nákup iPhonu vás zkrátka nemine.

I tak se zdá, že i v Applu pochopili touhy a přání uživatelů, společnost tak v nabídce nechává i starší kousky, které se prodávají za mnohem přijatelnější ceny než aktuální vlajkové lodě. Nejlevnějším iPhonem je v současnosti verze SE, která se na oficiálních stránkách Applu prodává za částku lehce přes 10 tisíc korun. Ve volném prodeji navíc můžete pár set korun ještě ušetřit. I tak se nabídka pochopitelně nevyrovná Androidu, kde koupíte nejlevnější telefony pod částkou tisíce korun – samozřejmě ale s tomu odpovídající výbavou.

Zdroj: files.constantcontact.com, gsmarena.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
HeXXX
Stačí se podívat na cenu androidích zařízení. Mnoho uživatelů nemá (nebo nechce) investovat do dražšího iPhone. Věrnost androidu je tedy spíš podmíněna jeho finanční dostupností...
Vojta
Nechci se zastávat ani jedné skupiny, ale tyto průzkumy nevypovídají nic... Já třeba v mém okolí neznám nikoho, kdo by z iPhonu přešel na Android, všichni to mají naopak. Samozřejmě zde nejsme v Americe, ale můj osobní názor je ten, že lidé v USA z iPhonu přecházejí na android, protože Samsung, LG a ostatní výrobci jim prostě podlézají jak jen to jde, mobily prodávají klidně se ztrátami s ohromnými bonusy, jen aby se na tom trhu prosadili, Evropa a Asii jim to přeci zaplatí...
XYZ
Tohle je naprostá kravina, jak se to vůbec může někdo pokoušet srovnávat? Apple rovná se jeden systém s pár telefony a tablety, většinou poslední 2-3 generace modelů, akorát s různě velkou pamětí. Android je asi 6 velkých výrobců a pak 60 malých. Takže když si někdo koupí postupně telefon od Sony, Samsungu, HTC, Huawei a LG, tak je sice hezké, že je věrný Googlu, ale ostatní výrobci hardwaru z toho nic nemají.
Mio
Sa pozri na predaje vlajkových lodí bežiacich na Androide. Predávajú sa ich desiatky miliónov a ich ceny sú podobne uletené ako ceny iPhonov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze