Který výrobce nejsvědomitěji aktualizuje? Výsledky vás možná překvapí

26
Který výrobce nejsvědomitěji aktualizuje? Výsledky vás možná překvapí
  • Žebříčku jasně vede Nokia
  • Kromě nejvíce aktualizovaných telefonů je i nejrychlejší v doručování nových verzí

Rozdíly mezi jednotlivými značkami telefonů se v mnohém stírají, v dnešní době je opravdu těžké přijít s něčím novým a zajímavým. Zvláště pak, když většina telefonů běží na tomtéž operačním systému, který si jen výrobci upravují do požadované podoby.

A právě zde leží jeden z hlavních rozdílů mezi jednotlivými výrobci. Zatímco někteří se snaží opatřovat svoje telefony tou nejaktuálnější verzí softwaru, pro jiné to není zas až taková priorita. Obvykle se o těchto kvalitách vedou spory a dlouhé disputace, ale zpráva od Counterpoint Research nám dává jasná čísla.

Android

Žebříček vede Nokia. Celých 96 % telefonů prodaných od třetího čtvrtletí roku 2018 je již opatřeno aktuálním Androidem 9 Pie. Druhé místo pak patří Samsungu a třetí Xiaomi. Opačný konec žebříčku asi nikoho nepřekvapí. Nachází se na něm méně známé značky, většina se jich pak schovává v oddílu „Ostatní“. Zklamáním je však umístění LG na chvostu tabulky. Jen 16 % jeho aktuálních telefonů má aktuální Android.

Nokia vede nejenom v množství náležitě aktualizovaných telefonů, ale i v rychlosti, s jakou přináší nejnovější verze. Data zanesená do grafu ukazují výrazný odstup před dalšími značkami.

Android

Nokia už od svého znovuzrození pod křídly HMD Global deklarovala, že aktualizace jsou její prioritou a jak ukazují tato data, svůj slib myslela vážně. To se jí daří také díky relativně úzkému portfoliu a také využívání programu Android One.

Diskuze ke článku
Dodo
Tak LG to je fakt bída. V30 - bývalá vlajková loď a android 9 dostala až minulý měsíc.
Petr
Pokud to HW dovolí, mělo by se dát aktualizovat na nejnovější verzi Androida vždy...
Okoloidúci
Teraz mám Xiaomi Mi A1 a na aktualizácie nemôžem povedať krivého slova (teda až na miestami otrasnú optimalizáciu od Xiaomi).
Rovnako na rýchlosť a reakcie systému - akokeby som ho len včera vybalil.
Rozmýšľam nad novým strojom, páči sa mi Xiaomi Redmi Note 8 Pro, ale neviem či prežijem MIUI. Akosi mám zafixované, že každá nadstavba sa časom zaseká.
Jinm
Existuje nějaký důvod, proč byl z žebříčku vyřazen Google? Nebo Pixely prostě nestojí ani za zmínku?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze