Už žádná překvapení a odhady. Uber zavádí předem stanovenou cenu

6
Už žádná překvapení a odhady. Uber zavádí předem stanovenou cenu
  • Namísto odhadované ceny bude nyní aplikace ukazovat u navrhované jízdy přesnou částku
  • Ta v sobě bude zahrnovat vzdálenost do cíle i odhad trvání jízdy na základě historických údajů o hustotě provozu
  • Počítá se také s dynamickými cenami, promo akcemi či dalšími faktory ovlivňují cenu jízd

Uber je bezesporu celosvětově jednou z nejpopulárnějších aplikací. Vždy je však co zlepšovat, a tak jsme se koncem roku 2017 dočkali zásadně aktualizované aplikace a celkově se snaží Uber v ČR stále více prosazovat. S tím jde ruku v ruce samozřejmě i zlepšování služeb, s čímž souvisí právě dnešní novinka, kterou je zavedení předem stanových cen.

Uber

Co to v praxi znamená? Že už neuvidíte u objednávek jízd jen zhruba odhadovanou cenou, ale tu co možná nejpřesnější. Pro lepší přehlednost a pohodlnější používání služby tak uvidí od dnešního dne všichni uživatelé v Praze a Bratislavě u jízd přesnou částku, která v sobě zahrnuje vzdálenost do cíle a odhad trvání jízdy na základě historických údajů o hustotě provozu. Pokud to bude potřeba, zahrnou se do této částky také různé dynamické ceny a speciální promo akce.

Jsme odhodláni změnit způsob, jakým podnikáme v Praze, a proto jsme jako první krok zavedli předem stanovenou cenu, abychom přinesli ještě větší transparentnost téměř 300 tisícům uživatelům, kteří se každodenně spoléhají na naše služby,“ uvedl v tiskové zprávě Tomáš Peťovský, generální manažer Uberu pro ČR a SR.

Jedná se rozhodně o příjemnou změnu, ale každý ví, že cesta nemusí vždy probíhat podle plánu, ale naštěstí i s tím bude aplikace stále počítat. V případě příplatku za vysokou poptávku se v aplikaci zobrazí dříve zmiňovaná přesná částka, ale přibude k ní navíc upozornění o navýšení ceny v důsledku vysoké poptávky. Také o uplatnění dynamické ceny budou uživatelé informováni a budou požádáni o její potvrzení.

Ceny se přizpůsobí rovněž při nečekané změně trasy, pokud například přidáte zastávku v průběhu cesty nebo se zkrátka jen prodlouží doba strávená ve vozidle. Vy se nemusíte o nic starat a aplikace vám podle potřeby ukáže vždy upravenou cenou dle aktuální jízdy.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
David
Dokud nebudou danit v ČR a nebudou dodržovat vyhlídku Prahy o maximální ceně za kilometr, budou to pro mě nehorázní podvodníci.
Pepa
Podporuji Uber, konečně se někdo postavil taxikářům. Ty jejich ceny za jízdu jsou nehorázné. Neházím je všechny do jednoho pytle. Najdou se mezi nimi i solidní lidé kteří nikoho ne**ebou. Ale většina je děs běs. Hlavně když přijde cizinec tak si hodí nehoráznou cenu.
Tomáš
Taky podporuji Uber, i když v Praze přímo nebydlím, kdykoliv se tam dostanu, využívám jedině jejich služeb. A to neustálé kňourají taxikářů mi přijde už krajně směšné. Joo, jak má někdo šáhnout zloději na peníze, tak se to samozřejmě zloději nelíbí, klasika (neříkám, že všichni jsou takoví, ale většina ano). Pokrok jde prostě dopředu a nikdo ho nezastaví...někde jsem četl trefné přirovnání, a to, jak kdyby Česká pošta stávkovala proti tomu, že lidi posílají poštu mailem a ne přes ně. Bussines je bussines, kdo ho dělá lépe, má se i lépe a nemusí si stěžovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze