Uberem se v Londýně již zřejmě nesvezete. Licence mu končí, novou nedostane

Uberem se v Londýně již zřejmě nesvezete. Licence mu končí, novou nedostane
  • Uber jako alternativní taxislužba zřejmě přijde o obrovský londýnský trh
  • Město odmítlo prodloužit licenci, která končí již na konci září
  • Uber se však nevzdává a podá odvolání, které celý proces protáhne

Uber zná již téměř každý, kdo někdy zvolil alternativu k běžnému taxi. U nás funguje v Praze, ale v Brně, kde služba fungovala několik měsíců, dostal stopku. Něco podobného se chystá také v Londýně. Uberu zde na konci září končí licence, kterou mu úřad „Transport for London“ odmítl prodloužit. Rozhodnutí podpořil i starosta města, Sadiq Khan. Co z toho vyplývá? Uber se hodlá soudit a zcela jistě podá odvolání, které může samotný proces ještě značně prodloužit. Tak či tak, v Londýně se možná v budoucnu s Uberem již nesvezete.


V Londýně je zhruba 40 tisíc aktivních řidičů, což vypovídá o zájmu zákazníků. Pro srovnání, v Praze funguje zhruba 2 tisíce řidičů, tedy dvacetkrát méně. Uber má na odvolání tři týdny, do ukončení odvolacího procesu může služba fungovat v nezměněné podobě.

Úřad své rozhodnutí podpořil tím, že Uber nesplňuje dostatečné bezpečnostní prvky a udělení licence by mohlo ohrozit jak samotný provoz, tak i Londýňany samotné.

„Na růžích ustláno“ Uber nemá ani v Praze. Pražští taxikáři udělili primátorce města ultimátum, do kterého musí rozhodnout o nerovném postavení Uberu oproti klasickým taxikářům s koncesí. V opačném případě nastanou ze strany taxikářů protesty v prozatím nespecifikované podobě.

Zdroj: twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze