Už i Honor má svůj ultrabook. Jmenuje se MagicBook a neváží ani kilo a půl

20
Už i Honor má svůj ultrabook. Jmenuje se MagicBook a neváží ani kilo a půl
  • V tenkém těle nabídne MagicBook dostatek výkonu díky i5-8250U/i7-8550U, 8 GB RAM či grafice NVIDIA MX150 a 256GB SSD
  • 14palcový displej se nachází v těle běžného 13palcového ultrabooku
  • Potěší i tenká kovová konstrukce nebo velmi rychlé nabíjení skrze moderní USB-C

Notebooky od Huawei jsme již viděli, ten poslední se mimochodem těšil úspěchu i u skalních příznivců konkurence. A když může Huawei, proč by ultrabook nepředstavil Honor? Novinka nese označení MagicBook a i když vám zřejmě nic nevyčaruje, zájemce si nepochybně najde.

Design se nese v moderním pojetí, možná trochu nestandardně je novinka velmi zaoblená, jinak byste si MagicBook mohli splést s MacBookem. Má tenkou konstrukci, v nejširším místě měří 15,8 mm a váží necelých 1,5 kg. Bavíme se přitom o 14palcovém ultrabooku, který se svými zbylými rozměry vyrovná 13palcové konkurenci. Rámečky displeje jsou tenké, výraznější prostor nalezneme pod displejem, v čemž MagicBook připomíná konkurenci od Lenova v podobě řady Yoga 9xx.

14palcový IPS displej s dnes již průměrným Full HD rozlišením je matný, za což MagicBook získává body k dobru. Uvnitř nalezneme 8. generaci procesorů Intel, konkrétně verze i5-8250U, nebo i7-8550U, 256GB SSD SATA a 8 GB RAM. O grafický výkon se stará GPU NVIDIA MX150 s 2 GB dedikované paměti (GDDR5).

MagicBook nabídne pouze jeden ventilátor, vzduch se přitom nasává třemi otvory, jedním (tím zadním) putuje teplý vzduch z těla notebooku ven. Uvnitř se nachází vcelku velká baterie s kapacitou 57,4 Wh, která by měla notebook udržet při životě alespoň 12 hodin běžné kancelářské práce. Nabíjení probíhá skrze USB-C a z 0 na 70 % se dostanete za necelou hodinu.

Honor MagicBook

Kromě USB-C se na těle nachází USB-A v konfiguraci 3.0, USB-A v konfiguraci 2.0, HDMI port a sluchátkový jack. MagicBook je dále osazen čtveřicí reproduktorů Dolby Atmos a duálním mikrofonem. Na boku se nachází čtečka otisků prstů, která notebook odemkne pod 1 vteřinu a samotné spuštění přitom nezabere ani 8 vteřin.

Honor MagicBook i7

Konstrukce323 × 221 × 15,8 mm, 1 470 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 14" (1 920 × 1 080 px)
Procesor
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD)
akumulátorLi-Pol (57 Wh)

Model s procesorem i5 startuje na částce 800 dolarů, tedy 20 tisíc korun včetně DPH. Verze s procesorem i7 vyjde na 910 dolarů, tedy necelých 23 tisíc včetně daní. V první řadě se novinka dostane do prodeje na čínském trhu, zda se s ní setkáme i v Evropě, potažmo v České republice, je prozatím nejisté.

Zdroj: gsmarena.com, vmall.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Je to pekný notebook poprave mi je jasné kde si zobrali inšpiráciu a pravdou je že to vôbec nie je zlé. Apple má pekné notebooky a dlho som čakal kedy začnú prichádzať na trh podobne pekné zariadenia ale s Windowsom.
Nuž ale keď už sa jasne inšpirovali u Applu mohli si odpustiť aspoň ten wallpaper ktorý je tiež značne známy z Apple notebookov. (výbuch farieb...)
Uvidíme čo povedia testy na kvalitu spracovania výdrž atď... cena je fajn nuž len aby to bolo aj kvalitné.
Ale favoritom u mňa ostáva Huawei Matebook X pro to je nádherná mašina.
Petr
Ultrabook a 1,5kg....?
Pravej ultrabook je MacBook 12 který váží 920g a hlavně je zcela pasivní.

1370g poté váží MacBook Pro

ANO
Nedovedu pochopit, ze v dnesni dobe nema notebook za 20 tisic tak zakladni vec jako dotykovy displej .... a 8GB RAM, kdyz to ma pomalu kdejaky lagroidi tupy telefon? A 512GB SSD bych bral taky jako zaklad. To jsou fakt kokoti.
Zaklad ma byt 16/512 a priplatit za verzi 32/1024 ..... displej by tomu dnes taky slusel nejaky s vyssim rozlisenim, ale budiz, za tu cenu. Ale tak jako, ze neni dotykovy, tak to je fakt vysmech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze