Unikly screenshoty nového Edge. Vypadá skoro jako Chrome

4
Unikly screenshoty nového Edge. Vypadá skoro jako Chrome
Fotografie: Microsoft
  • První screesnhoty ukazují vzhled a možnosti
  • Vše se nápadně podobá Chromu od Googlu
  • Microsoft připravuje veřejný betatest

Už na sklonku minulého roku se objevily informace, že se Microsoft chystá zásadním způsobem přepracovat svůj internetový prohlížeč Edge. Hlavní změnou je podle všeho změna vykreslovacího jádra na Chromium, které v současnosti používá prohlížeč Chrome. Microsoft testuje tuto verzi zatím interně, ale neowin.net zveřejnil uniklé snímky obrazovky, které naznačují, že se toho změnilo mnohem více.

Můžeme si tak prohlédnout hlavní rozhraní a nastavení. Z toho vyplývá, že nový Edge dostane podporu rozšíření, jak těch stávajících, tak možná i těch připravených původně pro Chrome. Nechybí ani synchronizace napříč zařízeními. Prázdný tab zase ukáže obrázek pro vybraný den a seznam nejnavštěvovanějších stránek.

Celkově je rozhraní velice podobné Chromu. Může to být jak záměr, který má pomoci uživatelům migrovat mezi prohlížeči, anebo jenom vlastnost jedné z prvních verzí, která ještě nedostala pořádný nový kabát. Zatím není jasné, kdy bude staronový browser hotov, ale Microsoft se už připravuje na spuštění veřejného betatestu, do kterého se můžete přihlásit zde.

Diskuze ke článku
Bukkake Sun
Doufám, že mi na tom poběží pornhub jako z praku.
Blue Sun
Blue Sun
Doufám, že zůstane zachováno čtení epub... A některé další integrované funkce.
Vesy
Já zase doufám, že když si vytvořím a přetáhnu nové okno na samostatné, tak nebude mít jinou velikost, tak jako to dělal edge.
Honza M
Honza M
A mi by se líbilo kdyby už začali konečně zase myslet na ovládání myší a nevytvareli nesmyslný hybrid pro ovládání myší i dotykem, který se nedá pořádně používat ani na jednom. Takže nejlépe znovu rozhraní nahustit tak jako v XP/Vista/7. A to nejlépe u celého Windows.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze