Nový Edge postavený na Chromiu je nyní oficiálně ke stažení

2
Nový Edge postavený na Chromiu je nyní oficiálně ke stažení
Fotografie: Microsoft
  • Zatím je k dispozici nestabilní Canary verze a varianta pro vývojáře
  • Beta bude v létě
  • Hotový má být nový Edge na konci roku

Už od konce minulého roku se čile spekuluje o zásadní proměně prohlížeče od Microsoftu. Bude se sice pořád jmenovat Edge, ale změny dozná hlavně jeho jádro, jež nyní bude postaveno na Chromiu, které v současnosti používá prohlížeč Chrome. Jak ukázaly první úniky, nebude to zřejmě jediná podobnost s konkurencí.

Microsoft Edge

Nyní si můžete na fungování a vzhled novinky názor sami, protože Microsoft zveřejnil odkaz ke stažení. Na výběr máte hned několik edicí. Canary Channel znamená, že se k vám dostane ta nejčerstvější verze, na které vývojáři pracovali ještě včera. To znamená, že takový software není moc stabilní a vhodný pro běžné používání. Dev Channel je aktualizovaný jednou týdně a slouží zejména pro vývojáře, kteří se zde mnohou seznámit s novými funkcemi. Klasická beta pro širokou veřejnost zatím není dostupná, mělo by se tak stát pravděpodobně v průběhu léta. Do běžné distribuce se nový Edge nejspíše dostane až příští rok.

Diskuze ke článku
Lukas
Tak asi p třech letech zase vyzkouším Google Chrome když se Edge takhle mění mám skvělou příležitost na vyzkoušení Chrome ????
Patrik Knak
Patrik Knak
Nainstalováno na sedmičkách, funguje dobře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze