A je po překvapení. Sony omylem prozradilo Xperii 5, kterou zítra představí

4× aktualizováno
A je po překvapení. Sony omylem prozradilo Xperii 5, kterou zítra představí
  • Bude pokračovat nastolený trend širokoúhlých displejů
  • Nová Xperia 5 má být nepatrně menší, přesto si zachová tři fotoaparáty
  • Oficiálně se má představit 5. září

Aktualizováno 4. 9. 2019

Sony si několik hodin před svou tiskovou konferencí v Berlíně zkoušelo živý stream. Bohužel zkouška probíhala veřejně a japonský výrobce omylem prozradil, na co se zítra můžeme těšit. Doposud se spekulovalo o Xperii 2, nyní již víme, že zítra Sony oficiálně představí novinku jménem Xperia 5.

Sony Xperia 5
Sony Xperia 5

Jak můžeme vidět na obrázku, nový model bude nabízen ve čtyřech barevných variantách – černé, bílé, modré a fialové. Na viditelné prezentaci je také zmíněn OLED HDR displej s poměrem stran 21:9 a podpora Dolby ATMOS. Na zadní straně pak opět můžeme spatřit tři fotoaparáty.

Aktualizováno 3. 9. 2019

Na nový model láká už i samotné Sony. V krátkém videu, či spíše animaci, na Instagramu nám prezentuje nejen možné barevné varianty (všimněte si, že se pozadí shoduje s barvami modelů v únicích), ale také informaci o tom, že má jít o Xperii přesně do ruky. Opět se to shoduje s menším displejem. 6,1 palců se může zdát hodně, ovšem při poměru 21:9 bude telefon příjemně úzký.

Aktualizováno 2. 9. 2019

Sony zřejmě skutečně za pár dní představí novou Xperii 2, která se má postavit spíše po bok Xperie 1. Nově uniklé obrázky ukazují, že vzhled je velice podobný, displej stále velmi širokoúhlý. Rozdíl lze spatřit na zadní straně, kdy je trojitý fotoaparát přiblížen levému okraji.

Sony Xperia 2

Aktualizováno 1. 9. 2019

Září, Berlín a veletrh IFA. Jedním z mnoha vyústění této rovnice je i představení nového vlajkového modelu společnosti Sony. Asi není žádným překvapením, že se bude jmenovat Xperia 2 a také jeho vzhled není zahalen tajemstvími, jak ukazují úniky renderů, které si můžete prohlédnout níže. Jejich autenticitu nyní potvrzuje další únik, tentokrát tiskových fotografií, které zveřejnil xperiablog.net.

O hardwarové výbavě zatím nepadlo ani slovo, ale těžko si jen představit, že by si Sony mohlo dovolit odchýlit se od maximální špičky. Snapdragon 855 je tak víceméně povinností. Zbývá tak ještě vyřešit hádanku, jaké rozlišení bude mít displej. Některé zprávy mluví o totožném, jako měla Xperia 1, objevují se ale také zprávy o 5K displeji s rozlišením 5040 × 2160 bodů. Vše se dozvíme ve čtvrtek 5. září, na kdy má Sony naplánovánu tiskovou konferenci.

Původní informace z 15. 5. 2019

Sony se dostalo do zvláštní situace. Do modelu s prostým označením Xperia 1 vkládá velké naděje. Avšak ani po třech měsících od představení si nemůžete telefon pořídit a musíte se na rozdíl od konkurence spokojit pouze s předobjednávkami.

V této situaci se paradoxně začíná spekulovat o nástupci. Server cashcaro.com odhalil, že Sony se bude držet dál nastoleného trendu širokoúhlých displejů s poměrem stran 21:9. Displej bude v tomto případě o něco menší než u „Jedničky“, i když úhlopříčku 6,1 palce můžeme těžko považovat za kompaktní. Tomu odpovídají i rozměry 158 × 68,3 × 8,3 mm. Snapdragon 855 dostane 6 GB RAM a baterie s kapacitou 3 000 mAh zase bezdrátové nabíjení. Více se dozvíme v září, kdy má být Xperia 2 oficiálně představena.

Diskuze ke článku
Areon
R.I.P Sony. Telefon, který ještě není v prodeji a už má na začátku září mít nástupce. Ikdyž s jejich pomalostí, ho v září představí a do prodeje uvedou na záčátku roku s ostatníma co telefony představí týden před začátkem jejich prodeje :D A 3000mAh baterie pokud je informace pravdivá působí dnes spíš jako výsměch.
Marduck
Tak ať tu jedničku zaříznou a vydají rovnou toto:D Na každý pád šířku pod 70mm by mnozí přivítali..
Mara Studna
Mara Studna
Jsem fandou Sony,ale toto považuji za příšerný přístup.Xperia 1 ještě není na trhu a už X2 v září?Přesně bych volil Xperia 1 a budoucí klidně příští rok,no-to nemá smysl rozebírat dále-že?
Blue Sun
Blue Sun
Když Sony neví, co vlastně chce, pak mé peníze nedostane. Zkusil jsem, ale bez rozumné vize mají smůlu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze