Uniká první telefon BlackBerry C Series: chystá se levnější Z10?

I když se v poslední době BlackBerry moc nedaří a spíš než na nové zařízení se zaměřuje na zefektivnění výroby a propouštění zaměstnanců, stále pokračuje ve svém vývoji dál. Nyní unikl snímek nové série BlackBerry C, která má být odlehčenou a levnější variantou série Z a má obsahovat rovněž celodotykové přístroje.

Telefon z nové série zařízení by se měl zařadit někam doprostřed nabídky. Bude se s největší pravděpodobností jednat o osekanou variantu špatně se prodávajícího modelu BlackBerry Z10 a cenově by se mohl zařadit někam po bok modelu Q5 s QWERTY klávesnicí. Levnější celodotykový telefon BlackBerry opravdu chybí a model z C série by tak byl logickým krokem. Podle prozatím neoficiálních informací by měl displej nabídnout úhlopříčku 4,7 palce a HD rozlišení, tedy 720 x 1280 pixelů. Očekávat lze čipset Qualcomm S4 Plus MSM8960 s dvoujádrovým procesorem s taktem 1,2 GHz a GPU Adreno 305. Pokud by výbava dále kopírovala model Q5, dočkat bychom se mohli 5Mpx fotoaparátu. Operační systém bude i v tomto případě BlackBerry 10.2.

TIP: Podívejte se na novinku od BlackBerry, model Z30.

Nový člen do rodiny BlacBerry zařízení? Uvidíme časem.

Všechny nové telefony s operačním systémem BlackBerry 10.2 nabízí LTE konektivitu, je tedy zvážení, jestli i toto zařízení bude LTE disponovat. Jelikož by se mělo jednat o zástupce střední třídy, není nic jistého. BlackBerry je na tom momentálně opravdu špatně, proto můžeme jen doufat, že se novinka nakonec oficiálně představí veřejnosti.

TIP: BlackBerry už nebude jako dříve. V jakém stavu je? (analýza).

Zaujal nás ovšem rozmazaný čtverec na spodním lemu telefonu. Jedná se o rozmazaný snímač otisků prstů? Vzhledem k plánované cenové kategorii asi ne, ale vyloučené to není. Další informace bohužel nemáme, nevíme kdy (a jestli vůbec) se telefon oficiální představí, ani za jakou částku. Co říkáte na novinku vy?

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze