Neuvěřitelně tenké Xiaomi Mi5 se ukáže již příští týden (2× aktualizováno)

Čínské Xiaomi lze bez debat zařadit mezi nejdravější výrobce posledních let. Se skromným portfoliem dokázalo odstavit mnohem věhlasnější výrobce díky dobrému poměru cena/výkon, který je poznávacím znamením všech modelů Xiaomi. Nyní se kromě jiného dozvídáme další specifikace jako tloušťku pouhých 5,1 mm.

Aktualizováno 9. 1. 2015

Pokud už jste byli nedočkaví, kdy Xiaomi ukáže světu novou vlajkovou loď, tak už včera jsme se dozvěděli datum představení. Na vyzvědění specifikací však nemusíte čekat tak dlouho a nově uniklé fotografie ukazují tajnou zbraň modelu – super tenké hliníkové tělo.

Pozvánka na událost a údajné tělo Xiaomi Mi5

Telefon by měl mít totiž v pase pouhých 5,1 mm, což je ještě o chlup méně než dosud nejtenčí Kazam Tornado. iPhone 6 se svými 6,9 mm proti tomu vypadá jako tlouštík. Xiaomi by to tak katapultovalo na pozici jednoho z nejtenčích telefonů na trhu. Můžeme však jen doufat, že výrobce do takového těla vměstná dostačující baterii, o ohýbání už ani nemluvě. Zbylé rozměry by měly činit 140,9 × 71,4 mm, tedy podobně jako například LG G2. Podle rozměrů tedy můžeme odhadovat úhlopříčku displeje, která by se měla pohybovat okolo 5,2 palců. U rozlišení by se neměly konat žádné kompromisy a panel by měl nabídnout 2 560 × 1 440 pixelů, tedy QHD.

Údajný kryt pro Xiaomi Mi5

Také v oblasti výkonu nebude zahálet a měl by nabídnout procesor od Qualcommu, jen se dosud spekuluje o Snapdragonu 805 či 810. I když bychom uvnitř rádi viděli novější počin, z hlediska cenové politiky Xiaomi nejspíše sáhne po verzi Snapdragon 805. Dále se spekuluje ohledně fotoaparátu, který by měl nabídnout 16 či 20 Mpx.

Opavdu se můžeme těšit na takto tenkého dravce?

Kromě fotografií telefonu unikly také snímky ochranného krytu, který byl prý vyroben právě pro připravované Xiaomi Mi5.

Aktualizováno 2. 1. 2015

V novém roce přichází další únik týkající modelu Mi5, tedy budoucí vlajkové lodi čínského výrobce Xiaomi. Tentokrát jde o kvalitnější fotografii se zapnutým displejem. Jeho úhlopříčka by se mimochodem měla pohybovat v rozmezí 5,5 až 5,7 palců. Nové informace hovoří o přítomnosti čtečky otisků prstů, která bude integrována do tlačítka pod displejem.

Původní informace z 14. 11. 2014

Xiaomi se za poslední čtvrtletí stalo čtvrtým největším výrobcem chytrých telefonů na světě a překonalo tak déle zavedené značky, jako je Huawei, LG či Sony. Aktuální vlajková loď, model Mi4, byla představena teprve v létě tohoto roku, avšak již nyní se začíná spekulovat o nástupci Mi5. V jeho případě unikly první obrázky, na kterých má být údajně zachycen možný vzhled.

Velké změny nečekejme. Xiaomi se bude snažit zmenšit rozměry zúžením rámečků kolem displeje. V případě výbavy jde už o opravdu velké spekulace. Nicméně se očekává, že Mi5 dostane do vínku QHD displej či procesor Snapdragon 805 se 3 GB RAM. Vzhledem k tomu, že k představení dojde nejdříve v příštím roce, může se mnohé měnit.

Zdroje: phonearena.com, talkandroid.com, phonearena.com, nowhereelse.fr

Diskuze ke článku
neprihlaseny
jeste odriznot ty bile okraje nahore a dole a bude z nej hit!
jef
Už je na trhu alespoň verze mi4 co umí naše lte? K čemu je mi takový telefon, když neumí takovou základní funkci.
Marek
K čemu nám je možná podoba a zmíněné hw parametry, když o obojím víte kulový a s daleko větší pravděpodobností to bude úplně jinak?
baro rajt
Pohonil som...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze