Chystá se pan nezničitelný? Xiaomi chce použít safírové sklíčko

19

Tento nápad není neznámý. Několik výrobců u svých telefonů už toto vylepšení nabízí a zvýšenou odolnost displeje chtěl nabídnout i Apple u svých iPhonů. Jemu to však prozatím nevyšlo, a tak se Xiaomi rozhodlo amerického giganta předběhnout.

Podle uniklých informací by měla nadcházející vlajková loď výrobce disponovat krycím sklíčkem vyrobeným ze safíru, který poskytuje mnohem lepší ochranu proti poškrábání a odolnost proti pádům. Samotný displej by měl mít úhlopříčku 5,7 palců. Safírová sklíčka by měly pro Xiaomi vyrobit společnosti China-based Lens Technology a Biel Crystal Manufactory, které už zvýšily svoji produkci.

TIP! Neuvěřitelně tenké Xiaomi Mi5 se ukáže již příští týden (2× aktualizováno)
Xiaomi Mi4: brzy se nejspíš dočkáme jeho nástupce

Nového modelu, kterým bude podle všeho nést název Xiaomi Mi5, bychom se měli dočkat už za pár týdnů na veletrhu CES v Las Vegas, kde nebude chybět ani naše redakce, můžete se tedy těšit na novinky přímo z místa dění.

Zdroje: pocketnow.com, cultofandroid.com, digitimes.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Tak to potom tak lacné už asi nebude ... síce nevidím v tom až taký význam ale keď to niekoho poteší nehc,,,
podĺa mňa úplne postačuje gorila glass 3, 4 + tvrdené sklo ako ochrana a displej je v bezpečí. osobne aj keby som mal takéto sklo na mobile aj tak by som použil to tvrdené..
Pavel Kapoun
Safír rozhodně není tak nezničitelný, jak uvádíte. Je sice extrémně tvrdý, ale zároveň značně křehký. Na pádech bych výhody safíru rozhodně nedemonstroval. Xiaomi by své úsilí mělo raději zaměřit jiným směrem, protože zatím se se zavedenými značkami srovnalo akorát cenou. Žadné bonusové aplikace, senzory ani funkce, nekorektní LTE, absence Irda, NFC, bezdrátové nabíjení atd. Kdyby s takovou výbavou a cenou přišlo LG, tak s tím bude mít každý problém...
michalllll
mozem potvrdit zafirove skličko je ..takmer neznicitelne.. mam hodinky so safirovym sklickom ktore mi spadli na beton... na skličku som nenasiel ani mikrovlasocek..zato telo hodiniek si to odniesli znacnymi ryhami..
Ajajaj
mam otazku,dostal som Z1 Compact a neviem,ako posielat napr obrazok cez NFC,ak dam Zdielat tak tam NFC v ponuke nie je (ano,mam ho zapnuta,tak isto aj Android Beam)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze