Chcete levitující reproduktor? Pak je tu Axxess Air2 Squared

2

Reproduktorů je na trhu nepřeberné množství. Některé jsou malé a primitivní, jiné zase obrovské a sofistikované, některé koupíte za pár korun, jiné stojí jako váš roční plat. Čas od času se však objeví něco tak zajímavého, že se na to zkrátka nemůžete vynadívat. Takový je nový reproduktor Axxess Air2 Squared.

Levituje v prostoru

Na trhu existuje nepřeberné množství reproduktorů, vyvolat jistý wow efekt je tak dosti náročné. Někteří výrobci na to jdou cenou, jiní zase útočí propracovaností a nabídkou funkcí, například snadné spárování skrze NFC, případně zajímavým designem. Externí reproduktory dnes koupíte za pár korun, ale také za několik (desítek) tisíc. Zkrátka, zde se opravdu žádné hranice nedodržují.

Axxess Air2
Levitující reproduktor: to je Axxess Air2

Jedním z nejzajímavějších a možná také nejefektnějších reproduktorů poslední doby (a který jsme měli možnost naživo vidět na letošním CESu v Las Vegas) je bezesporu Assess Air2 Squared, který, stejně jako dvojka v názvu, tak trochu levituje v prostoru. Na svědomí to má samozřejmě elektromagnet, který celý tento bizarní reproduktor drží při sobě.

Správnému nasazení reproduktoru na základnu napomůže plastový výlisek, do které reproduktor jednoduše umístíte a následně ho přesunete na část se základnou. Po pár pokusech to ale jistě zvládnete i bez plastového dílu. Navíc, díky magnetům přichytíte novinku i na jakýkoliv kovový předmět, třeba na lednici. Nutno ale podotknout, že Assess Air2 Squared není prvním levitujícím reproduktorem na trhu, prvenství si drží „levitující koule“ Om/One od společnosti Om Audio.

Axxess Air2 Squared na CES 2015

Tak trochu na efekt

Už víme, že reproduktor nad základnou levituje, co ovšem tak trochu zamrzí je fakt, že základna nic dalšího neumožňuje – respektive, mezi základnou a levitujícím reproduktorem nedochází k žádné další výměně informací. Reproduktor je samozřejmě bezdrátový, ke kompatibilnímu zařízení ho připojíte skrze Bluetooth. Nabíjení reproduktoru probíhá skrze microUSB konektor přímo na jeho těle, v případě, že dojde energie, je tak nutné reproduktor sejmout a nabít ho přiložením USB kabelem. Výdrž přehrávání by měla být zhruba 12 hodin.

Axxess Air2 Squared

A cena?

Asi se není příliš čemu divit, že na CESu získal tento reproduktor také ocenění. U podobných gadgetů je ovšem vždy rozhodujícím faktorem cena, která rozhodne o dalším rozšíření. Zde je jasně viditelné, že výrobcům asi nejde tolik o profit, protože za cenu 200 dolarů (tedy zhruba 5 800 Kč včetně DPH) si novinku v segmentu bezdrátových reproduktorů koupí asi jen málokdo. Navíc, reproduktor působí na reálných fotografií dosti plastovým, a tedy ne moc hodnotným dojmem.

Na reálných snímcích Axxess Air2 Squared už tak dobře nevypadá

Stejnou cenu stojí i již zmíněný Om/One od Om Audio, ten bude dostupný v dubnu, nyní si ho můžete předobjednat. Assess Air2 Squared pak koupíte rovnou v několika zajímavých barevných variantách (černá, modrá, fialová, červená).

Zdroje: axxessce.com

Diskuze ke článku
Marek
Já si vůbec nemyslím, že je rozhodující cena - takový Marshall Stanmore je 2x dražší, ale co je důležité, hraje skvěle a cena není astronomická. Co je ovšem fakt, že hudba přes Bluetooth je špatná a kabel nic nenahradí.
Michal Mikky Blaha
Michal Mikky Blaha
Stále je to reproduktor, takže záleží na přednesu hudby, ale bylo by vhod třeba bezdrátové nabíjení mezi moduly :-) PS: zajímalo by mě, jestli při hlasité produkci (jestli je toho zařízení schopné, nevidím zde údaj o výkonu zařízení) vrchní modul skáče nahoru a dolů :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze