Ultrarychlá nabíječka nebo měřič tuku: NTT docomo na MWC

Stánek japonského mobilního operátora NTT docomo každoročně nemůže ujít naší pozornosti, i když se většina telefonů z jeho nabídky u nás nikdy prodávat nebude. Exotické přístroje s čokoládovým či jiným netradičním designem nebo naopak špičkově vybavené vodotěsné novinky jednoduše zaujmou.

Japonci se ale letos na MWC drželi vcelku zpátky. Zatímco minulý rok jsme vám ukázali mnoho exoticky vypadajících přístrojů, letos byla expozice skromnější a točila se spíše kolem technologií. Významnou roli hrála například technologie NFC nebo v v dubnu v Japonsku spouštěné další televizní vysílání pro telefony. Japonský operátor prezentoval i další technologické zajímavosti.

Nemáte zkažený dech či alkohol v krvi? Potřebujete zhubnout?

Díky přídavnému modulu vám může telefon zhodnotit kvalitu vašeho dechu či promile alkoholu v krvi. Jedná se o pouzdro, do kterého lze zasunout některý z podporovaných telefonů (zde konkrétně telefon japonské společnosti NEC) a můžete měřit.

Přídavný modul vám změří alkohol v dechu a zhodnotí kvalitu dechu

Další přídavný modul slouží jako body stat – za pomoci senzorů a signálů poslaných do vašeho těla zjistí procento tuku či svalů, což může být užitečné jak pro sportovce či lidi, co chtějí být fit, tak i osoby se zdravotním problémem.

Telefon vám změří množství tělesného tuku a svalů

Příkladem dalšího modulu může být meteostanice, měřící teplotu, tlak, vlhkost a intenzitu UV záření. Veškeré toto příslušenství NTT docomo nabízí standardně ke svým telefonům a podle slov zaměstnanců operátorů je o něj poměrně velký zájem.

Udělejte si z mobilu meteostanici

Baterie nabitá za 10 minut? Není problém

Velmi zajímavou expozicí na stánku NTT DoCoMo byla ultrarychlá nabíječka, která by se určitě mnohým z vás hodila ve chvílích, kdy vašemu telefonu dochází energie, a vy víte, že za několik minut se musíte od zásuvky na dlouhou dobu vzdálit. Řešením může být nový typ příslušenství, který je však stále na bázi prototypu. Jedná se opět o přípojný modul, který má integrovanou baterii. Místo běžného typu Li-Pol nebo Li-Ion je použita lithium titanová baterie, která podle mnohých znamená budoucnost baterií. Baterie v modulu se dokáže kompletně nabít za neuvěřitelně krátkou dobu pouze 10 minut. Důvodem je velmi vysoký proud kolem 6 ampérů, přičemž standardní nabíječka posílá do obyčejné baterie přístroje NEC Medias zhruba 0,4 ampéru. Poté stačí do modulu vložit telefon, který je poté pomalu nabíjen standardní cestou.

Ultrarychlá nabíječka a speciální lithium titanová baterie

V Japonsku budou mít další mobilní televizi

Kromě již existujícího mobilního digitálního vysílání One Seg, jehož přijímač je v Japonsku běžnou součástí výbavy mobilních telefonů, se chystá v dubnu spuštění nového digitálního mobilního kanálu na frekvenci uvolněné po ukončení analogového televizního vysílání. Za tímto účelem představil operátor nový telefon a tablet, schopný nové vysílání přijímat. Sharp AQUOS SH-06D umí vysílání přijímat, pokud je umístěn v kolébce s anténou. Telefon má 4,5 palcový 3D displej a dvoujádrový procesor. Operačním systémem je Android.

Nové mobilní telefony pro právě spouštěné nové digitální mobilní vysílání

Co na nejnovější počiny u NTT DoCoMo říkáte? Přivítali byste například prodej rychlé nabíječky i u nás?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze