Sharp SH-06D NERV: Android inspirovaný japonským komiksem

V dnešním světě je pro výrobce telefonů obzvláště těžké přijít s opravdu designově, ale i funkčně inovativním telefonem, a proto se dnes drtivá většina mezi sebou vzájemně podobá. Výjimku ale tvoří třeba japonský výrobce Sharp. Ten představil zajímavou novinku SH-06D NERV, na kterou se dnes podíváme.

Tip! Sharp Aquos SH8298U 3D: japonský Android možná i pro Evropu

Telefon byl vyvíjen na motivy slavné japonské pychologicko-akční anime série jménem Neon Genesis Evangelion. S Sharpem na jeho vývoji spolupracoval i operátor NTT DoCoMo. Jeho přídomek je odvozen od názvu polovojenské organizace NERV, která v seriálu bojuje za záchranu lidstva proti "Andělům". Více o celém fenoménu se můžete dočíst na wikipedii. Nás více zajímá telefon jako takový, a to zejména z hlediska jeho vzhledu, ale i unikátního uživatelského prostředí.

Sharp SH-06D NERV je opravdu "jiný" co říkáte?

Sharpu se v případě této novinky povedl opravdu výjimečný design, který do detailu kopíruje motivy z kresleného seriálu. Zaujme rozhodně zejména zadní strana, která je pokryta jakýmsi nejspíše kovovým "brněním". Zboku a zepředu pak dominují ovládací systémové tlačítka a také nápis "NERV only", umístěný nad displejem a na zadní straně. Unikátní ovšem model SH-06D NERV není jen zvenčí, ale i uvnitř. Vzhled operačního systému Android, konkrétně verze 2.3 Gingerbread, přepracovalo známé studio Hideaki Anno's Khara tak silně, že by jej bez horní notifikační lišty a vyhledávacího políčka Google nepoznal ani opravdu zkušený geek. Kompletně redesignované UI obsahuje speciální ikonky, widgety a tapety, které přesně odkazují na původní seriálovou předlohu.

Živé fotografie novinky na motivy japonského anime

Technické parametry nové mobilní modly všech příznivců žánru anime jsou tak, stejně jako její design, na velice vysoké úrovni. Telefon přichází s 4,5 palcovým displejem s HD (720p) rozlišením a technologií 3D MAGI, která už podle svého názvu slouží pro trojrozměrné zobrazování obsahu. Celkem solidní výkon zajišťuje dvoujádrový procesor s taktem 1,2 Ghz spolu s 512 MB operační paměti RAM. V paměti bude už od výroby uloženo několik dílů seriálu Neon Genesis Evangelion, jak jinak než ve 3D verzi. Podívejte se na design telefonu ze všech úhlů v krátkém videu níže.

Video

Sharp SH-06D NERV se bude podle očekávání prodávat pouze v domovském Japonsku u operátora NTT DoCoMo. Start prodeje je naplánován na červen tohoto roku. Sharp ale uvedl, že bylo velice těžké takovýto přístroj vyrobit, takže továrny opustí jen několik stovek kusů v limitované edici. Pokud tedy náhodou patříte mezi fanoušky seriálu Neon Genesis Evangelion, pak vám nezbývá nic jiného, než si za zhruba dva měsíce udělat výlet do Japonska a navštívit některou z prodejen NTT DoCoMo. Problémem je, že pokud si jej dovezete zpět do České republiky, nebude vám kvůli absenci GSM modulu fungovat. Kterému opravdovému fandovi by ale tato "maličkost" mohla vadit?

Zdroje: phandroid.com, gsmarena.com, neweva.blog103.fc

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze