Uhodnete, jak se umístil Galaxy A54 ve fototestu DxOMark?

13
Uhodnete, jak se umístil Galaxy A54 ve fototestu DxOMark?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podle žebříčku DxOMark fotí Galaxy A54 hůř než Google Pixel 5
  • Pochválen byl za pěkné fotky krajinek i široký dynamický rozsah venku a v interiérech

Samsung Galaxy A54 dorazil na trh s upravenou fotovýbavou oproti Galaxy A53, kdy zřejmě největších změn doznal hlavní snímač, který je nově větší (1/1,56") a má vylepšenou optickou stabilizaci s rozsahem 1,5 stupně namísto 0,95 stupně. Pro Samsung klíčový model se tak pochopitelně dostal i do rukou odborníků z DxOMark, jejichž hodnocení jsou nezřídka dost kontroverzní, přesto však vypovídající hodnotu obvykle mají, neboť fotoaparáty testují systematicky podle předem nastaveného „vzorce“. Jak si tedy vedl cenově dostupný model Samsung Galaxy A54?


Podle výsledků testování se má Galaxy A54 pochlubit schopností správně nastavit expozici, stejně tak má nabídnout široký dynamický rozsah při focení venku a v interiérech. Excelovat má pak při focení krajinek, kdy lze pořídit velmi pěkné snímky. Zároveň si však redaktoři DxOMark stěžovali na problémy s střením, zejména pak u makro snímků, či efekt svatozáře nebo dokonce místy nestabilní nastavení expozice.

Samsung Galaxy A54 se umístil na devátém místě v jejich žebříčku „high-end“ telefonů. Nad ním pak najdeme Nothing Phone (1) na místě šestém, Google Pixel 6a na místě třetím a Google Pixel 7 na první příčce. V jejich globálním žebříčku fotomobilů se pak umístil Galaxy A54 na 84. místě, tedy o čtyři pozice níž než Pixel 5, viz dxomark.com.

Samsung Galaxy A54

Rozměry158,2 × 76,7 × 8,2 mm, 202 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 1380,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Dříve jsem Dxomark bral jako nejdůvěryhodnější server s nejpodrobnějšími recenzemi ze všech redakcí. Bohužel, evidentně doba je již jiná a jednoznačně se nejedná o důvěryhodný server. Už jen to, že v den vydání nějakého mobilu tu mám hotovou recenzi. Sám výrobce přizná, že je třeba zapracovat na nějakých věcech ohledně fotoaparátu, ale do 2 měsíců to bude vyladěné. Ejhle, tento mobil je momentálně na 1. pozici (Honor Magic 5Pro), ano fotí patrně velice dobře, nicméně topka to není. Viděl jsem řadu jiných recenzí na něj, získává pochvaly, ale zároveň i negativa, zato jsou tam zařízení, o kterých se mluví pouze v superlativech a jsou např. na 5-10 místě. Jestli někdo chce podrobné, důvěryhodné recenze, tak nejlepší jsou na GSMarena. O DX se stále opírá spousta jiných redakcí, ale už by s tím měly přestat.
Hezký den všem.
Patrik Čech
Patrik Čech
Dxomark dávno není důvěryhodný zdroj a slušně redakce se o něj nepopírám. BTW A54 má Sony IMX 766, což většina lidí tušila.
Janek Fanek
Janek Fanek
DxOMark je jedná z nejlépe vybavených laboratoří s personálem, který má značné znalosti oboru. Jeho testovací program je jednotný pro všechna zařízení, míra osobní objektivity je velmi nízká, nevidím žádný důvod zpochybňovat tuto laboratoř. Sleduji také jiné laboratoře např GSMarena, Notebookcheck či XDA Developer, každý z nich má svou vlastní metodiku vyhodnocení a je zřejmé, že jsou mezi nimi rozdíly v hodnocení. Pokud by závěr hodnocení měl být co nejpřesnější, musela by existovat mnohem početnější skupina hodnotitelů a výrokem by byl vážený průměr všech hodnocení. Toť vše!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze