Trhu s nositelnou elektronikou vládne Apple s Xiaomi

1
Trhu s nositelnou elektronikou vládne Apple s Xiaomi
  • Segmentu wearables vládnou takřka rovným dílem s 18% podílem Apple a Xiaomi
  • Celosvětově se prodá více náramků než hodinek
  • Na příjmech se však drtivou většinou podílí naopak chytré hodinky

Agentura Canalys přinesla zajímavá čísla ze segmentu wearables, tedy nositelné elektroniky, za 1. čtvrtletí roku 2018. Za první tři měsíce letošního roku se nejvíce dařilo Applu a Xiaomi. Oba výrobci shodně drží 18% tržní podíl. První příčku však těsně drží Apple, který dodal 3,8 miliónů kusů wearables. Druhé Xiaomi zakončilo kvartál s dodáním 3,7 miliónů kusů. Za úspěchem Applu stojí výborné prodeje hodinek Watch 3 s podporou LTE, zatímco u Xiaomi se daří především chytrým náramkům řady Mi Band.

Wearables 1Q 2018

Celkově se během 1. čtvrtletí celosvětově dodalo 20,5 miliónů kusů nositelné elektroniky, což představuje meziroční nárůst o 35 %. Segmentu chytrých hodinek vládne Apple, který má 59% podíl na počtu dodaných chytrých hodinek. Druhou příčku okupuje Garmin, kterému se podařilo dodat 1 milión smartwatches. Na celkovém počtu dodaných kusů se však chytré hodinky podílí jen ze 43 %, 57 % představují různé chytré náramky. Na druhou stranu není překvapující, že na tržbách se zpravidla mnohem dražší chytré hodinky podílí z 80 %.

Zdroj: canalys.com

Diskuze ke článku
Abby
Není se co divit. Mám obojí, Apple Watch i Xiaomi Mi Band 2. Apple Watch jsou nejlepší a nejhezčí chytré hodinky a s iPhonem spolupracují naprosto dokonale a Mi Band 2 je skvělý levný náramek s dlouhou výdrží, který používám na noc na monitoring spánku. Tam mám jen jednu výtku - pro synchronizaci údajů je nutné spustit aplikaci, kdyby se to synchronizovalo automaticky na pozadí jako AW, bylo by to lepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze