Tradiční obrázek, HTC vykázalo nejnižší příjmy za posledních 6 měsíců

21
Tradiční obrázek, HTC vykázalo nejnižší příjmy za posledních 6 měsíců
  • Pokles v příjmech HTC zaznamenalo při meziměsíčním i meziročním srovnání
  • Výše příjmu je vůbec nejnižší za posledního půl roku

HTC je velmi specifickým výrobcem, kterému se stabilně nedaří již několik let. Nadále však přežívá. Zásadně pomoci by měl i více než miliardový příjem z částečného prodeje Googlu, který proběhl a jehož dopad by se měl ve finančních výsledcích objevit kolem poloviny letošního roku. V současnosti se však HTC potácí v neprobádaných hlubinách. Příjmy za leden 2018 jsou 116,12 miliónů dolarů, což je nejnižší hodnota za posledních 6 měsíců.

Při srovnání s prosincem 2017 jde o 15,3% pokles. Ještě horší je srovnání s lednem 2017, kdy je zaznamenán 27% pokles. Analytici zhoršení přičítají slábnoucím prodejům Pixelu 2, který HTC vyrábí a současně také nepříliš úspěšnému startu nového HTC U11 EYE. Tchajwanský výrobce se bude jistě velmi upírat k únorovému zahájení prodeje nových virtuálních realit, jelikož v tomto segmentu se HTC daří.

Zdroj: investors.htc.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
London
Tak to ma fakt mrzí, pretože HTC má špičkové top telefóny. Ten kto tvrdí niečo iné, je len kecálek a telefóny od HTC nikdy v ruke nedržal.
Marek
Verím, mobily majú ok, len by bolo fajn keby sa dajú kúpiť. Myslím konkrétne U11+, ktorého bola na e-shopoch pár kusov a tým to končí. A to dva a pol mesiaca od uvedenia. Dosť zufale. Čakám na recenzie, mal som záujem. Ale úprimne ma to už prestáva baviť. Keď nedokážu uviesť mobil tak asi dosť slabá bude aj podpora a príslušenstvo. Fandím im, ale toto nechápem.
Blue Sun
Blue Sun
Manažeři v HTC stále ještě nepochopili, že s jedním špičkovým modelem nevyváží zbytek nabídky, která je podprůměrná. Už ať to krachne.
Kuba
Měl jsem 2 HTC. Oba jsou po smrti. Upgrade operačního systému neexistuje.
Další jsem již nekoupil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze