Toshiba uvádí nové superrychlé paměťové karty řady Exceria

Japonská Toshiba, výrobce hite-tech elektroniky, příslušenství a podobných produktů představuje svoji poslední novinku. Jedná se o nové paměťové SD karty řady Exceria s velice pozoruhodnou rychlostí čtení i zápisu dat.

Tip: přečtěte si také článek - Toshiba představila revoluční CMOS snímač pro mobily

Nová řada Exceria přichází s celkem třemi základními typy paměťových karet. Jedná se o standardy SD (SDHC a SDXC), tedy větší varianty, které se používají například u fotoaparátů, videokamer nebo netbooků. Zmenšené microSD verze, které bychom mohly používat také v mobilních telefonech by se ale v budoucnu na trhu měly také objevit. Hlavní výhodou nových karet je opravdu výrazně vyšší, doposud nevídaná rychlost.

Pojďme se nyní podívat na všechny tři jednotlivé typy nových "paměťovek", které jsou pro ještě jasnější a zřetelnější rozpoznání také barevně odlišeny. Typ 1 (modrá), nabízí nejvyšší rychlost čtení (95 MB/s) a zápisu dat (90 MB/s). Typ 2 (zelená), dokáže číst data rychlostí opět 95 MB/s, ale při zápise už "zpomaluje" na 60 MB/s. Posledním, a také v celé hierarchii tím nejslabším typem je Exceria HD (červená), která nabízí čtení dat s rychlostí 90 MB/s, a zápis 30 MB/s. Všechny karty budou dostupné ve verzích s pamětí od 8 do 64 gigabajtů.

Čtěte také - Samsung představil stylové a odolné microSDHC karty

Toshiba hodlá novou řadu superrychlých paměťových karet Exceria uvést na globální trhy postupně. Nejpomalejší Typ HD by se měl začít prodávat už v průběhu dubna, nejrychlejší Typ 1 v červenci, a prostřední Typ 2 potom na konci prázdnin v průběhu srpna. Cena, za kterou se budou prodávat zatím nebyla zveřejněna. Co na nové karty a především na jejich rychlost říkáte? Přichází konečně doba, kdy si do svého zařízení stáhnete váš oblíbený film v HD rozlišení za pouhých pár vteřin?

Zdroje: slashgear.com, blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze