Toshiba představila revoluční CMOS snímač pro mobily

Čím více megapixelů, tím lepší. To je marketingový trik, na který se může nejeden zákazník před koupí nachytat. Daleko více ale závisí na kvalitě použitého snímače. Krokem dopředu je aktivita výrobce Toshiba, který přichází s nejtenčím 8MPx CMOS snímačem na světě.

Toshiba: Akcelerátor pro dokonalé hraní her na mobilu

Výrobce Toshiba se pochlubil revolučním 8MPx CMOS snímačem, se kterým bychom se mohli setkávat v mobilních telefonech již ke konci letošního roku. Velikost pixelu na senzoru dosahuje pouze minimálních 1,12 mikrometru. Senzor je tak opravdu maličký. Ztráta kvality obrazu by ale měla být omezena díky použité technologii BSI (Back Side Illumination), která vylepšuje obrazový výkon a disponuje zvýšenou citlivostí. Umístění BSI senzorů zvyšuje citlivost na světlo a jeho následnou absorpci. Podobnou technologii využívá Sony Ericsson u nejnovějších Xperií nebo například iPhone 4.

Toshiba 8MPx CMOS snímač

Toshiba předpokládá nasazení tohoto snímače nejenom do smartphonů, ale také do digitálních fotoaparátů či tabletů. Senzor se v současné době podrobuje náročnému testování a hromadné výroby by se měl dočkat v závěru letošního roku.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze