TOP 5 věcí, které nás baví na Xiaomi 13 Pro

TOP 5 věcí, které nás baví na Xiaomi 13 Pro
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Smartphone se chlubí zajímavou výbavou, kterých pět funkcí či vlastností nás zaujalo nejvíc?
  • Podíváme se na fotoaparát, nabíjení, ale třeba i haptickou odezvu

Xiaomi 13 Pro je v současnosti nejlépe vybaveným smartphonem čínského výrobce, kterému nechybí celá řada vlajkových funkcí či vlastností, ale ani ambiciózní cena. Kterých pět věcí nás na novince během testování zaujalo nejvíc?

Fotoaparát typu 1"

Xiaomi 13 Pro se stále řadí mezi hrstku vyvolených smartphonů, které se mohou pochlubit hlavním snímačem typu 1". Konkrétně se jedná o fotosenzor IMX 989 od Sony s 50,3 Mpx a jednotlivými pixely o velikosti 1,6 mikrometru. Ve spojení s pokročilou čočkou a Octa-PD ostřením se pak jedná o jeden z nejlepších snímačů, které můžeme v telefonech najít. Kromě špičkových denních i nočních fotografií, které lze stylizovat díky dvojici LEICA režimů a pochopitelně rovněž velkému množství klasických filtrů, se můžete těšit na vysoce kvalitní fotky. Mimo podpory makro režimu v podání teleobjektivu, který zprostředkuje vysoce kvalitní snímky, nás oslovil rovněž špičkový portrétní režim.

Keramická záda

Ačkoliv je Xiaomi 13 Pro o něco větší než Xiaomi 13, má jednu nepopiratelnou výhodu, kterou jsou ultraprémiová keramická záda. Keramická záda jsou přitom u vlajkových mobilů na našem trhu v posledních letech spíše raritou, ačkoliv se jedná o vysoce tvrdý, i když také křehký, materiál. V praktickém životě, kdy většina uživatelů nosí telefon v pouzdru (to se mimochodem nachází již v balení) lze však ocenit právě schopnost odolat různým menším i větším škrábancům. Telefon se příjemně drží a výrazný fotomodul vypadá podle našeho názoru stylově.

Xiaomi 13 Pro – recenze

Výkon a chlazení

Jak se u vlajkového modelu sluší a patří, využívá Xiaomi 13 Pro ten nejlepší procesor Qualcomm. Snapdragon 8 Gen2 je přitom nejen brutálně výkonný (a bude tak poskytovat dostatek výkonu i za několik let), ale také energeticky úsporný. Specialitou Xiaomi 13 Pro je pak velmi schopné chlazení, tudíž se není potřeba obávat nepříjemného zahřívání ani při náročných operacích.

Rychlost nabíjení

Jednou z hlavních předností Xiaomi 13 Pro je extrémně rychlé nabíjení. Pro tyto účely se přímo v balení nachází 120W adaptér, s nímž lze nabít telefon z 0 na 100 % zhruba za 20 minut, tedy čas, který většina uživatelů stráví ráno u snídaně. Tím odpadá potřeba myslet na nabíjení přes noc, navíc je k dispozici rovněž výkonné 50W bezdrátové nabíjení či nevídaně výkonné reverzní bezdrátové nabíjení o výkonu 10 W.

Prémiová haptická odezva

Drobným, ale citelným aspektem prémiových smartphonů je bezpochyby haptická odezva, kterou budete v případě Xiaomi 13 Pro vnímat nejen při psaní na klávesnici, ale třeba také při používání různých systémových prvků. Rafinovaná vibrační odezva pak zvládne zprostředkovat spolu s hodnotnými materiály a precizním dílenským zpracováním ten správný pocit z prémiového zařízení.

Xiaomi 13 Pro 256 + 12 GB

Rozměry162,9 × 74,6 × 8,4 mm, 210 g
DisplejSuper AMOLED, 6,73" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát50,3 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 820 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze