Blíží se éra telefonů „bez děr“? Vivo odhalilo futuristický model APEX 2019

18
Blíží se éra telefonů „bez děr“? Vivo odhalilo futuristický model APEX 2019
Fotografie: Vivo
  • Výrobce chce telefon přivést na veletrh MWC 2019
  • Nabíjení je vyřešeno pomocí magnetického portu „MagPort“
  • Uvnitř zařízení najdeme 7nm procesor Snapdragon 855 spolu s 12 GB RAM a až půlterabajtovým úložištěm

Vivo dnes představilo svou vizi mobilních telefonů budoucnosti. Vivo APEX 2019 je zároveň hlavním a technicky vzato také jediným konkurentem včera představenému MEIZU Zero, na jehož těle nenajdete ani tlačítka, ani konektory. A že je nové Vivo APEX 2019 sokem, kterého není radno podceňovat, prozrazuje i skvělá výbava čítající nejnovější 7nm procesor Snapdragon 855, úložiště o velikosti 256/512 GB, 12 GB RAM a podporu sítí páté generace.

Vivo APEX 2019

Největší zajímavostí je však, stejně jako u MEIZU Zero, absence konektorů a tlačítek. V případě Vivo to však není tak úplně pravda, ve spodní části zadní strany se totiž nachází magnetický konektor s názvem „MagPort“, kterým lze zařízení dobíjet, ale také přenášet data. Kvůli absenci otvorů se zvuk přenáší skrze 6,39palcový AMOLED displej s extrémně tenkými rámečky a bez selfie kamery.

Další zajímavou novinkou je čtečka integrovaná v displeji, která uživatele nelimituje nutností přiložit prst na konkrétní místo a smartphone spolehlivě odemkne přiložením prstu téměř kamkoliv po celé ploše displeje. Boční fyzická tlačítka nahradila tlačítka virtuální, která využívají kapacitní technologie a rovněž reagují na vyvinutý tlak. Zadní kamery se pak dočkaly rozlišení 12 + 13 megapixelů spolu s LED přisvětlením.

Bohužel však spoustu informací o tomto zajímavém telefonu stále nemáme. Například není jasné, zda bude selfie kamera u finálního produktu schována ve vysouvacím mechanismu, nebo s ní výrobce vůbec nepočítá. Zároveň nepadla zmínka o podpoře bezdrátového nabíjení nebo o tom, jestli se můžeme těšit na voděodolnost, kterou disponuje MEIZU Zero. Více bychom se o telefonu měli dozvědět až na veletrhu MWC 2019, kam výrobce tento zajímavý kousek přiveze.

Diskuze ke článku
cuon
KONECNE to niekto pochopil načo je selfie kamera ??? Jedna z najzbytocnejsich veci na telefone . Sto krat radsej bez ako diery a vyrezy.
skacelp
Bez selfie kamery? Konečně posun správným směrem!
herodes
ano presne tohle chceme
pet
ten obri spodni ramecek moc futuricticky neni :-) kolik vam za tohle promo vivo dalo??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze