Tohle není sci-fi, ale průhledný Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal

Tohle není sci-fi, ale průhledný Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal je výjimečný notebook s transparentním displejem
  • Díky integraci AI dokáže vizualizovat různé předměty postavené před ním
  • Prozatím se jedná o koncept, který se k běžným zákazníkům nedostane

Lenovo si pro nás na veletrhu MWC 2024 připravilo opravdovou libůstku v podobě zařízení s unikátním provedením a tomu odpovídajícím označením, Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal. Ano, delší už asi název být ani nemohl, jen si ho schválně zkuste říct třikrát po sobě bez jediné chyby...

Průhledný notebook Lenovo je jako ze Sci-Fi!

Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal nejvíce zaujme transparentní 17,3palcovou obrazovkou s Micro-LED technologií, dle slov výrobce jde o panel s 55% průhledností, při běžném používání se však jeví jako 100% transparentní. Abyste na obrazovce vůbec něco viděli, Lenovo si muselo „pohrát“ s maximálním jasem, ten v případě běžného používání činí 1 000 nitů, ale v maximu to může být až těžko uvěřitelných 33 000 nitů (!). Jde o opravdu extrémní hodnoty, díky kterým Lenovo zajistilo, že bude zařízení použitelné i na přímém slunci.

Na zadní straně v oblasti základny notebooku se nachází kamera, která spolupracuje s AI a dokáže vizualizovat předměty před notebookem. Tyto nasnímané předměty lze dále upravovat a vylepšovat, opět, tak trochu sci-fi.

Klávesnice je dotyková, nejde tedy o hardwarové klávesy, ovšem s tím už má Lenovo nemalé zkušenosti, takže zde tak velké překvapení nenastalo. Vy si můžete měnit barvu této virtuální klávesnice, stejně jako můžete celou spodní stranu využívat jako opravdu rozměrný touchpad.

Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal je, jak název napovídá, koncept, takže neznáme dostupnost, cenu ani kompletní specifikace. Prozatím se musíte smířit s tím, že podobný koncept existuje a (snad) se jednou podobný model objeví i na pultech prodejců.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze