Tohle bude hit! CMF Watch Pro s AMOLEDem, GPS a podporou volání za pár stovek v redakci

První dojmy
10
Tohle bude hit! CMF Watch Pro s AMOLEDem, GPS a podporou volání za pár stovek v redakci
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Hodinky CMF Watch Pro nabídnou AMOLED displej s velmi jemným rozlišením
  • Potěší GPS, senzor SpO2 a zaujmou i dlouhou výdrží
  • Pořídit je můžete ve dvou variantách pouzdra, pásek si snadno vyměníte doma

Musím se přiznat, že při představení CMF Watch Pro jsem si musel několikrát prohlédnout koncovou cenu, než jsem uvěřil tomu, že si výrobce nedělá legraci. CMF jakožto podznačka Nothingu představila hodinky, kterým nechybí nic důležitého, přesto jsou cenově dostupné. Vzhledem k tomu, že jsme nemohli odolat a vás jsme nechtěli ochudit o dojmy z těchto zajímavých hodinek, rovnou jsme je objednali z Číny. V přepočtu i s dopravou za zhruba 1 300 Kč, v rámci akce 11.11 (ekvivalent k Black Friday). A co dostanete?

CMF Watch Pro

Design: jednoduše, ale ne nehezky

CMF Watch Pro můžete pořídit ve dvou provedeních pouzdra: z matného tmavého hliníku, případně variantu s hliníkovým rámečkem a PVD lesklým povrchem. Nám na test dorazila verze s tmavým matným hliníkem a silikonovým páskem Ash Gray, další variantou je pásek Dark Gray, oranžový pásek je pak spjat s lesklou variantou. Pásky mají standardní úchyt 22 mm s rychloupínacím mechanismem, můžete si ovšem nainstalovat téměř jakýkoliv, stačí dodržet šířku. Zadní strana hodinek naskýtá pohled na senzory, ta už je však plastová. Tělo hodinek je odolné dle IP68 a rozměry činí 46,9 × 39,9 x 12,9 mm, hmotnost bez pásku je 30,4 gramů.

Displej: to se povedlo!

Přední straně poté dominuje displej s jednotnou úhlopříčkou 1,96", je typu AMOLED a disponuje jasem 600 nitů. Ano, není to žádný extrém, ale za běžného dne je dobře čitelný. Rozlišení je opravdu špičkové, činí 410 × 502 pixelů, jemnost pak dosahuje 332 PPI. Rozlišení je identické jako u Apple Watch Ultra 2 za 23 tisíc korun. Že by malá provokace, CMF? Dodáme, že displej podporuje Always-On, který je plně přizpůsobitelný, senzor okolního jasu bohužel chybí. A haptická odezva? Bohužel, spíše průměrná.

CMF Watch Pro

Displej má po stranách poměrně silné rámečky, ale vzhledem k ceně nejde o nic, co bychom nedokázali odpustit. Pár předinstalovaných ciferníků naleznete přímo v hodinkách, další můžete bezplatně stáhnout z aplikace CMF Watch, která je k dispozici pro iOS i Android. Většina ciferníků vypadá opravdu velmi dobře, CMF si hraje s černými a oranžovými odstíny, což nám trochu připomíná ciferníky Hermès pro Apple Watch.

Co všechno umí?

Umí toho více, než byste čekali. Začneme tím, že hodinky mají mikrofon i reproduktor, takže s nimi můžete vyřizovat hovory. Kvalitu jsme si vyzkoušeli a musím uznat, že se vyrovná i mnohem dražším hodinkám, osobně jsem nepoznal rozdíl mezi CMF Watch Pro a Huawei Watch 4 Pro, co se kvality reproduktoru týká. Hodinky nemají eSIM, takže hovory lze vyřizovat přes propojený smartphone, v našem případě se jednalo o iPhone. Hovor můžete z hodinek přijmout i vytočit.

CMF Watch Pro budou skvělým doplňkem pro náruživé sportovce, kromě toho, že dokáží monitorovat více než 100 sportovních aktivit, nabízí GPS/GLONASS/Galileo/QZSS/Beidou. Hodinky zvládnou monitorovat zdravotní funkce 24/7, konkrétně měří tepovou frekvenci (klidový tep a tep při aktivitě), SpO2, monitorují i stres a spánkovou aktivitu. Samozřejmě počítají i kroky, měří celkovou ušlou vzdálenost, spálené kalorie i délku cvičení. Pozor by si měli dát jen plavci, odolnost dle IP68 nedostačuje na to, abyste hodinky brali do bazénu, monitoring plavání/bazénů stejně chybí.

Co nechybí, to jsou standardní funkce jako Najít můj telefon, počasí, ovládání spouště fotoaparátu propojeného smartphonu, budík, stopky nebo svítilna, kdy hodinky rozzáří svůj displej na maximum. Prostředí hodinek je po poslední aktualizace kompletně lokalizované do češtiny.

CMF Watch Pro

Co se týká senzorů, na zadní straně nalezneme senzor tepové frekvence, ale rovněž senzor SpO2 pro měření saturace kyslíkem. Samozřejmostí je akcelerometr, který aktivuje displej při pohybu zápěstím. O konektivitu se stará Bluetooth 5.3 a podporují Android od verze 8.0 a iOS od verze 13. Baterie má kapacitu 340 mAh a CMF slibuje, že by měly vydržet až 13 dnů běžného používání, na potvrzení od nás si však budete muset počkat do připravované recenze.

Ptejte se!

Hodinky samozřejmě i nadále testujeme, v diskuzi se můžete ptát na to, co vás o CMF Watch Pro zajímá!

Technické parametry CMF Watch Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce46,9 × 39,9 × 12,9 mm, 30,4 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,96" (410 × 502 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.3, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor340 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ4 2023, 1 300 Kč
Diskuze ke článku
Vít Kopecký
Vít Kopecký
Ta cena je, co vidím na netu, ale hodně jiná .....
David Nováček
David Nováček
Zdravím, je možné prostřednictvím hodinek odpovídat na notifikace. Děkuji
Jiří Pacák
Jiří Pacák
A platba hodinkami?
R one G
R one G
Naposledy upraveno: 19. 12. 2023 16:11
Zdravím. Rád by som vedel ako je to so zobrazovaním neprečítaných, zmeškaných udalostí (hovory, maily a pod.)? Zobrazuje sa na displeji číslo, prípadne bodka tak, ako napr, pri Samsung Watch? Ďakujem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze