ThinkPhone od Motoroly se dočká nástupce. Očekávejte třeba teleobjektiv

11
ThinkPhone od Motoroly se dočká nástupce. Očekávejte třeba teleobjektiv
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Druhá generace dorazí po zhruba 2 letech
  • Bude menší, avšak s velmi rychlým nabíjením
  • Výkon má dodávat procesor Dimensity 7300

Firemní řada produktů ThinkPad je neodmyslitelně spjata s notebooky Lenovo. V roce 2023 však spatřil světlo světa i vůbec první ThinkPhone, který přinesl velmi dobrou výbavu v kombinaci s konzervativním vzhledem. Zdálo se, že půjde jen o jednorázovou záležitost, avšak nejnovější informace serveru androidheadlines.com naznačují, že nástupce je přeci jen v přípravě.

Motorola ThinPhone 2
Pravděpodobná podoba 2. generace Motoroly ThinkPhone

Podle vzhledu je patrné, že výrobce zachová konzervativnější design a použije karbonové odstíny. Z designu zadní strany je však jasná inspirace současnými Motorolami. AMOLED displej má být menší, úhlopříčka klesne z 6,6" na 6,36", díky čemuž bude celkově menší i celý telefon. Co se týče rozměrů, hovoří se o 154,1 × 71,2 × 8,1 milimetrech. Hmotnost má být příjemných 171 gramů.

Výkon telefonu zajistí procesor Dimensity 7300 od MediaTeku a 8GB operační paměť. Interních 256 GB bude pro většinu uživatelů patrně dostačujících. Baterie má kapacitu nepříliš působivých 4 310 mAh, avšak s podporou 68W drátového nabíjení bude doplnění energie otázkou chvíle.

Zásadnější změna má přijít u fotoaparátů. Zachován zůstane 50megapixelový hlavní snímač i ultraširokoúhlý objektiv, ale navíc má přibýt 10megapixelový teleobjektiv s možností trojnásobného bezztrátového zoomu. Druhá generace ThinkPhonu má být velmi dobře chráněna před okolními vlivy. Chybět nemá stupeň krytí IP68, vojenský standard MIL STD 810G a nejmodernější ochranné sklíčko Gorilla Glass 7. V tuto chvíli neznáme přesný termín oficiálního představení.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Tak ten Mediatek 7300 je slušný fail. Však to má tak poloviční výkon, co předchůdce.

Ale to je fuk. Stejně je to jen Edge 50 Neo v jiném kabátku. A předpokládám, že s vyšší cenou. Motorola si v tom dělá fakt poslední dobou slušný bordel.
Dominik Štolfa
Dominik Štolfa
Proč mají ty Motoroly pořád tak slabou baterku ?
Pc Wifi
Pc Wifi
motorka resp lehnovo je asi nejvetsi odberatel od MTK, jeste tak nezazdit podporu a doladit SW a treba i dobry... za me motorka uz nikdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze