The Witcher Battle Arena: MOBA ze světa Zaklínače

9

Ještě před vydáním hry Zaklínač 3 bychom se měli dočkat akční multiplayerové hry ve stylu MOBA pro dotyková zařízení. Zdarma se ujmeme některé z postav světa Zaklínače a postavíme se soupeřícímu týmu. Kdo bude váš hrdina? Sexy dryáda, ostřílený trpaslík, nebezpečná čarodějka, golem nebo sám Vrah králů?

Zaklínač je čím dál oblíbenější značka. V první řadě to jsou knihy a povídky od polského autora Andrzeje Sapkowského (obzvláště oblíbené u nás), jejichž hlavním hrdinou je zaklínač Geralt z Rivie – proslulý zabiják příšer, který se dostane přes vlastní snahu do série událostí, které zamíchají mocenskými kartami na celém kontinentu a znamenají pro něj nakonec smrt. Alespoň čtenáři si to tak vykládali. Pak ovšem přišli polští herní vývojáři ze studia CD Project RED a Geralta oživili. A kdyby jen to. Vytvořili naprosto parádní RPG, které pokračuje ve vyprávění tam, kde kniha skončila. A přestože nemají podporu autora knih, tak to zvládli moc dobře. Druhý díl se prosadil dokonce jako světová AAA hra a zaujal i za mořem. Aktuálně připravovaný třetí díl patří k nejočekávanějším titulům vůbec. A to chce pořádnou podporu a mediální masáž! (Všimněte si, že na seriál jsem raději zapomněl.)

The Witcher Battle Arena

Jednak se objeví ještě deskovka (rovněž pro tablety a telefony), ale nás teď více zajímá hra The Witcher Battle Arena, která je variací na čím dál populárnější žánr MOBA (multiplayer online battle arena) ve kterém proti sobě zpravidla stojí dva soupeřící týmy a jeden se snaží druhý zničit. Takových her najdete spoustu i na mobilních zařízeních (viz Fates Forever, který jsme si představovali). Teď se k nim přidá i Zaklínač.

Proti sobě stanou dva týmy o třech hráčích a jejich cílem je zabrat všechny body a usmažit protivníky. To není nic vyloženě nového, ale zde nás zajímá svět, ve kterém se hra odehrává. Nedá se říci, že by šlo o pouhou reklamu na velkého Zaklínače 3, protože by měla obsahovat platební model i taktickou a propracovanou akci. Vývojáři (pro CD Project tuto hru tvoří tým Fuero Games) navíc slibují další obsah po vydání – nové postavy, mapy, módy nebo předměty. To ale bude záviset hlavně na úspěchu a zájmu ze strany hráčů.

The Witcher Battle Arena

Čeká na nás hned osm hratelných postav: dryáda Eithné z Brokilonu, nebezpečná čarodějka Philippa Eilhart, Golem, vůdce Scoia’tael Iorveth, zaklínač Letho (Vrah králů), tajemný čaroděj Operátor, válečnice Saskia nebo trpaslík Zoltan Chivay. První mapou bude přímo Aréna, která se nachází na území Nilfgaardu a mohli jste ji potkat už ve hře Zaklínač 2. Druhou mapou je Conquest, ve kterém se zaměříte na zabírání bodů. Nebude chybět ani úprava postav a nakupování předmětů. Hrát můžete po internetu nebo i sami proti protivníkům s umělou inteligencí, pokud jste třeba mimo připojení k internetu.

Ve hře narazíme na mikrotransakce, ale zároveň nás tvůrci uklidňují, že se nemáme ničeho bát, protože vše půjde poměrně snadno odemknout bezplatným hraním a skutečné peníze přijdou na řadu, když se vám nebude chtít čekat. A víte co? Já bych jim to věřil. CD Projekt vždy uměl cenovou politiku nastavit velmi dobře. Snad se jim to povede i na poli free-to-play her.

The Witcher Battle Arena

Hra vyjde ke konci roku 2014 pro zařízení se systémem iOS, Android a Windows Phone.

Zdroje: thewitcher.com

Diskuze ke článku
miro
ja bych jim to neveril. uz samo o sobe "platit pokud nechce cekat" je typicky "pay to win" model, ktory sa mi doslova hnusi. v dote 2 nikto neplati "pokud nechce cekat". a to je skutecny free to play model.
Jakub
Konečně někdo myslí i na WP.
Jajary
Nechápu proč autor na seriál záměrně zapoměl :-) rozpočet možná nebyl největší, ale příběhově je to velmi podařené a geralt je vybraným hercem ztvárněn hodně dobře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze