Česká hra Tiny Miners ve světě slaví úspěch

Zdánlivě malá česká hra od studia About Fun za dva týdny od svého vydání dosáhla milionu stažení a z výdělků již stihla pokrýt náklady na svůj vývoj. Autoři však neusínají a slibují další aktualizace a nový obsah.

Tiny Miners – videorecenze

Tiny Miners byl oproti WarFriends menším okrajovým projektem, který se tým About Fun rozhodl vydat sám. I když je k tomu vlastně dohnaly okolnosti, kdy Petr Vodák, CEO About Fun, sám v jednom rozhovoru přiznal, že Tiny Miners v EA Chillingo odmítli. Dnes toho ale rozhodně nelitují. Oficiální vydání (například u nás byla hra v předběžné přístupu dostupná dříve) bylo teprve 29. září a již po šesti dnech tým zaznamenal přes milion stažení na iOS. Jistě tomu dopomohlo i promování ze strany Applu, kdy se hra objevila v několika příspěvcích na sociálních sítích a na předním místě v obchodě AppStore.

Z dostupných statistik vyčteme, že na hlavní stranu obchodu se hra dostala ve 140 zemích světa a ve většině z nich se zároveň umístila na žebříčku nejstahovanějších titulů. Například v Rusku se prý držela na prvním místě po dobu několika dní. Autoři se také mohou radovat z výdělků. Ačkoliv nemáme k dispozici konkrétní čísla, vývoj už se prý zaplatil a 50 % veškerého zisku pochází z videoreklamy.

TIP! Hry po česku: About Fun kráčí mezi elitu

Zrovna nyní také vyšla aktualizace, která přidává nový svět s dvaceti úrovněmi a dalšími předměty. Do konce roku mají takové aplikace vyjít ještě minimálně tři. Autoři v budoucnu chtějí zkusit i časově omezené akce s unikátními odměnami.

Stáhnout Tiny Miners

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze