Testujeme sluchátka O2 Pods. Jak se povedly bezdráty za 3 stovky?

10
Testujeme sluchátka O2 Pods. Jak se povedly bezdráty za 3 stovky?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nová sluchátka přineslo O2 v rámci své vánoční nabídky
  • Běžná cena, údajně 1 299 Kč, je naprosto neadekvátní
  • Smysl však sluchátka dávají po výrazné slevě ve výši 1 000 Kč

Bezdrátová sluchátka jsou velkým tahákem zhruba posledních dvou let, a to z prostých důvodů. Z telefonů ve velkém mizí 3,5mm jack a jejich cena se dostala i pod hranici 500 Kč, což z nich udělalo zboží dostupné každému. Na tento trend se o letošních Vánocích pokouší naskočit operátor O2, který představil sluchátka O2 Pods. Nabízena jsou v černé, bílé a modré variantě, přičemž poslední jmenovaná bývá bohužel často rychle vyprodána. Vypadá totiž nejlépe.

O2 zvolilo tzv. pecky, které se snaží mít ergonomický tvar tak, aby dobře seděly v uších. Realita? Nesedí nijak dobře, což ale u pecek není nic neobvyklého. Mnohem horší je, že sluchátka nemají žádnou izolaci okolního hluku, o aktivním potlačení hluku (ANC) si můžete nechat zdát. Ve výsledku tak musíte často navyšovat hlasitost až ke 100 %, abyste něco slyšeli. Tvar sluchátek je poměrně zdařilý, na levém nechybí logo O2 a obě sluchátka jsou vybavena dotykovými ploškami, které jsou vyvedeny v podobě otisku prstu. Ovládání není nejhorší, ale ne vždy zafunguje spolehlivě. I když už se trefíte, tedy třikrát poklepáte pro další skladbu, počkáte si zhruba dvě vteřiny na reakci.

Volný čas tráví sluchátka v lacině vypadajícím plastovém pouzdře, avšak to by vzhledem k ceně bylo odpustitelné. Ani pouzdro nebylo ochuzeno o logo operátora, jenže tentokrát je z nepochopitelných důvodů ukousnuté v místě, kde se pouzdro otevírá. V samotném pouzdře se sluchátka nabíjí a plně nabité pouzdro se sluchátky přinese 28hodinový poslech. Samotná sluchátka vás potěší výdrží 7 hodin, což je velmi dobré.

Sluchátka jsou vybavena Bluetooth 5.1, skrze které se párují, například s telefonem či notebookem. Vše probíhá velmi rychle a chválím, že se sluchátka objevují pod svým jménem O2 Pods. Po spárování jsem se již vrhl na poslech hudby. Musím se přiznat, že se mi dlouho nestalo, abych byl tak šokován. Zvuková kvalita O2 Pods je bohužel žalostná. Zvuk je zastřený, jako kdyby do vašich zvukovodů mířil z uzavřené krabice. Vše dále zhoršuje neustále slyšitelný šum. I zcela obyčejné skladby mají plochý zvuk bez hloubek a výraznějších výšek. Špatný zvuk neobhájí ani akční cena 299 Kč, protože například bezdráty Canyon TWS-1 stojí podobně a hrají výrazně lépe.

Bezdrátová sluchátka O2 Pods operátor nabízí za 1 299 Kč. Je důležité říci, že za tuto cenu rozhodně nestojí, neboť jim chybí jakékoliv funkce a kromě dobré výdrže nemají co nabídnout. Akční cena pro zákazníky O2 je 299 Kč. Ačkoliv by se mohlo zdát, že jde o adekvátní sumu, není tomu tak. I za tuto částku totiž můžete pořídit lepší sluchátka.

Diskuze ke článku
prof. Antonín Lejsal
prof. Antonín Lejsal
Ty sluchátka ani netřeba testovat.
Rovnou se měla napsat varovná zpráva.
Na tento šunt jen O2 vytisklo své logo.
Jiří Mrázek
Jiří Mrázek
I za ty 300 jsou to lejna.
Rostislav Huspeka
Rostislav Huspeka
Naposledy upraveno: 1. 12. 2021 15:21
Vánoční přivýdělek O2.Zvuk jako z ruského tranzistoru RIGA.
Radek Bartoš
Radek Bartoš
Tj zase recenze bože. Pecky nedrží moc dobře v uších". Nevím jaké máte uši ale mě sedí dobře. Useknuté logo O2" Náhodou to vypadá dobře. Maximální hlasitost je nízká" Stačí dát hlasitost na mobilu tak na půl a řvou jak pardál.. 🤔

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze