Testujeme příslušenství PanzerGlass pro Samsungy Galaxy A54 a Galaxy A14

1
Testujeme příslušenství PanzerGlass pro Samsungy Galaxy A54 a Galaxy A14
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ochranná skla jsou kategorie Platinum Strength se zajímavým poměrem cena/výkon
  • Příslušenství je vybaveno speciální antibakteriální povrchovou vrstvou
  • U pouzder se lze těšit na vysokou odolnost i snadné nasazení

Moderní smartphony, zejména pak ty lépe vybavené, představují investici v hodnotě klidně i vyšších desítek tisíc korun, a proto je vhodné je chránit pomocí ochranného skla či pouzdra. Renomovaný výrobce PanzerGlass, který nabízí takovéto příslušenství pro vlajkovou řadu Galaxy S, telefony značky Xiaomi, Apple a mnohé další, však nezapomíná ani na zařízení střední či nižší třídy, jako jsou například Samsungy Galaxy A54 a Galaxy A14. Právě na tyto dva nedávno představené smartphony jsme mohli vyzkoušet ochranné pouzdra a skla a zde jsou naše dojmy.

Aplikace skla na první dobrou

Ochranná skla pro Galaxy A14 a Galaxy A54 se řadí do kategorie Platinum Strength, která představuje zajímavý kompromis mezi cenou a odolností. Výrobce konkrétně slibuje ochranu proti nárazu z výšky až 100 centimetrů a odolnost tlaku na hranách ekvivalentu 15 kilogramů. Jedná se o dvakrát tvrzené sklo, které je tvrzeno tepelně i chemicky, čímž se zvyšuje jeho odolnost.

Aplikaci ochranného skla zvládne skutečně každý

Postup instalace je přitom extrémně snadný a vše potřebné najdete přímo v krabičce. Konkrétně zde na uživatele čeká kromě ochranného skla rovněž hadřík, jenž lze později používat k běžnému leštění displeje, ale také kus látky napuštěný čistícím roztokem. Množství obsažené tekutiny (v látce) je poměrně velké, tudíž spolehlivě vyčistí i větší nečistoty.

Po důkladném odmaštění/vyčištění displeje tak následuje jeho utření hadříkem z mikrovlákna a poté již samotná instalace skla. To je standardně opatřeno dvojicí fólií a jeho vycentrování je i díky tomu, že se jedná o tzv. Ultra-Wide Fit, tedy kryje celý displej, poměrně snadné. Po nasazení pak již jen zbývá přitlačit hadříkem na sklo a vyhladit případné vzduchové bubliny. Velmi praktická je také možnost sklo až 200× reinstalovat pro případ, že se napoprvé instalace nepovede podle představ. V případě Galaxy A54 je pak důležité zmínit, že sklo je navrženo tak, aby byla zajištěna 100% funkčnost čtečky otisků prstů v displeji. Z hlediska hygieny zase každého jistě potěší přítomnost antibakteriální vrstvy.

Obaly s vojenským standardem

Po ochraně displeje přichází na řadu ochrana celé konstrukce telefonu jako takového. Pro tyto účely byly použity obaly HardCase, jež se chlubí 3× vojenským standardem MIL-STD-810H, speciální úpravou proti nehezkému žloutnutí a také skvělým přístupem ke všem ovládacím prvkům. Tlačítka na telefonu se i s nasazeným pouzdrem mačkají stejně, jako by na zařízení žádné pouzdro nebylo.

Ochranné pouzdro má úpravu proti žloutnutí

Kromě vysoké odolnosti však chválíme také jednoduchost nasazení či sundání pouzdra ze zařízení. Nezřídka se stává, že s některými pouzdry je nutné tak trochu bojovat, to však není případ HardCase od PanzerGlass. Pěkným detailem jsou pak například i speciálně vyztužené oblasti v rozích zařízení.

Samsung Galaxy A54

Rozměry158,2 × 76,7 × 8,2 mm, 202 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 1380,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh

Samsung Galaxy A14 5G

Rozměry167,7 × 78 × 9,1 mm, 202 g
DisplejTFT IPS, 6,6" (2 408 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 700, 2×2,2 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Jsou nějaké alternativy k Panzer Glass? A dá se s tím pouzdrem fotit? Není po nasazení pouzdra telefon objemnější? Je pořád stejně tenký?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze