Testujeme odolné příslušenství PanzerGlass pro řadu Galaxy S23. Čím nás zaujalo?

3
Testujeme odolné příslušenství PanzerGlass pro řadu Galaxy S23. Čím nás zaujalo?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Velmi zajímavým doplňkem je ochranné sklo samotného fotomodulu
  • V nabídce však neschází ani propracovaná pouzdra a skla na displej

Telefony nejnovější řady Samsung Galaxy S23 jsou v současnosti jedinými modely na trhu vybavené ochranným sklem Corning Gorilla Glass Victus 2. To, kromě toho, že využívá zhruba z jedné pětiny recyklované materiály, chrání před pády i poškrábáním, přesto mnoho uživatelů sáhne i po dodatečné ochraně, kterou nabízí renomovaný dánský výrobce PanzerGlass.

Mezi novou řadou příslušenství PanzerGlass přitom najdeme pouzdra, ochranná skla, ale také horkou novinku v podobě ochranného skla na fotomodul, jehož design byl letos u celého trojlístku telefonů sjednocen.

Ochranné sklo fotomodulu dodá pocit bezpečí i styl

Instalace sklíčka s označením PanzerGlass Camera Protector je skutečně maximálně jednoduchá a v podstatě jen stačí sklíčko odlepit a nasadit na záda telefonu. Díky vystupujícímu fotomodulu pak není potřeba jej jakkoliv vyrovnávat či centrovat, jako tomu bývá v případě ochranného skla na displej – sklíčko na fotomodul se zkrátka přilepí a drží. S ohledem na použití osvědčených materiálů se není potřeba obávat ani degradace kvality výsledných snímků, naopak je zajištěna 100% ochrana samotných sklíček objektivů i kovových kruhů, kterým tak nehrozí žádné poškození.

Podle našeho názoru je navíc toto ochranné sklo fotomodulu také stylovým doplňkem, který však svým způsobem ani jako doplněk nevypadá. Osoby, které nejsou důvěrně seznámeny s designem řady Galaxy S23 se tak budou domnívat, že se jedná o líbivý fotomodul. Domníváme se tak, že záda s nasazeným sklíčkem na fotomodulech mohou vypadat ještě lépe, než jak je navrhl sám výrobce. Příjemnou přidanou hodnotou je pak již zmíněná odolnost a samozřejmě i kompatibilita s ochrannými kryty.

Praktické pouzdro, které neubírá na stylovosti

Ochranná pouzdra (či kryty) PanzerGlass HardCase vynikají kromě precizního zpracování, což je oproti různým levným pouzdrům patrné zejména v oblasti různých detailů, jako jsou výřezy pro mikrofony, odezva tlačítek či výplně v rozích pro zajištění ještě lepší ochrany, trojnásobnou certifikaci Military Standard, která telefon ochrání i při pádu z výšky až 3,6 metrů. Za velmi praktické prvky lze pak považovat zdířku pro poutko či vystouplé okraje chránící i displej.

Díky průhlednému designu lze dát na odiv zvolenou barevnou variantu a potěší také antibakteriální úprava povrchu krytu, jež ničí veškeré bakterie během 24 hodin od kontaktu.

Ochranné sklo jako samozřejmost?

Uživatelé, kteří chtějí mít 100% jistotu, že nepoškrábou či jinak neponičí displej svého telefonu, by měli sáhnout po ochranném skle. Ta od PanzerGlass se chlubí důkladným otestováním funkčnosti ultrazvukové čtečky otisků prstů, jejíž používání by mohlo být s jinými skly problematické, dokonce by nemusela detekovat otisk vůbec.

Samsung Galaxy S23

V případě S23 Ultra je pak část skla, pod níž je integrován snímač prstů, vyrobena z jiného materiálu než zbytek skla. S ochrannými skly od PanzerGlass, která jsou třikrát tvrzená, se lze rovněž spolehnout na vysokou odolnost proti prasknutí. Příslušenství PanzerGlass můžete pořídit například zde.

Diskuze ke článku
Michal Lipert
Michal Lipert
Pořád je sklo na displej v místě čtečky zeslabené jako to bylo u starších modelů, nebo už je stejně silné po celé ploše jako je to u Domeglass?
Standa Jandečka
Standa Jandečka
U S10 bylo nutné sehnat sklo o síle 0,2....pak čtečka fungovala.
Adam Kremer
Adam Kremer
Na Ultru je i Panzer nespolehlivý. Problém bývá i s otiskem a skla s tímto způsobem lepení na displej (lepení pouze po krajích) také ráda odpadávají, a dostává se pod ně prach a nečistoty. Styk s vodou je už zcela nemyslitelný, dostane se okamžitě pod sklo a pak se na to nedá dívat. Což zamrzí když máte voděodolný telefon. Jinak výrobky od Panzeru jsou v zásadě top, skla mají skvělou pružnost a kvalitní oleofobní vrstvu. Telefony se zaoblením displeje však Panzer moc nezvládá ochránit dodnes, hovořím o sklech, pouzdra jsou perfektní. Tam kde jiní výrobci už zvládli celolep včetně certifikací na otisk, Panzer stále přešlapuje na místě s tou kruhovou šíleností a lepí skla na oboustranku. V zásadě ale cokoliv na rovný typ displeje je od Panzeru naprosto super a prakticky nemají konkurenci. Toť můj názor. Konkrétně na Ultru jsem vždy dal raději folii než sklo, na řadu 20, 21 i 23. Prostě to tam funguje spolehlivě a bez problémů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze