Vyzkoušeli jsme ochranné sklo PanzerGlass pro Xiaomi a dezinfekční Spray Twice A Day

2
Vyzkoušeli jsme ochranné sklo PanzerGlass pro Xiaomi a dezinfekční Spray Twice A Day
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sprej zničí až 99,999 % bakterií, v balení se nachází i praktická utěrka
  • Ochranné sklo třídy Platinum Strength nabízí zajímavý poměr cena/výkon

Dánská společnost PanzerGlass patří mezi přední výrobce ochranných skel a dalších ochranných prvků v mobilním světě. Nyní se však rozhodla uživatelům nabízet i poměrně zajímavý čistící sprej s názvem Spray Twice A Day. Čím je tato novinka zajímavá?

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Každý z nás se jistě již někdy zhrozil nad tím, jak špinavý může být displej telefonu. Na vině může být přitom nejen dlouhodobé ignorování čištění displeje, ale třeba i chutná večeře v podobě hamburgeru či jiného jídla, které dokáže zanechat stopy nejen na oblečení, ale i na telefonu. Druhým aspektem skutečně čistého displeje jsou pak bakterie, které na displeji mohou být, ačkoliv je na první pohled nevidíme a displej pravidelně otíráme hadříkem z mikrovlákna a podobně.

Účinným, přesto jednoduchým a rychlým způsobem, jak udržovat displej telefonu (klidně však i zbytek konstrukce či jinou elektroniku) čistý, je miniaturní sprej Spray Twice A Day, jenž neobsahuje žádný parfém, amoniak, alkohol nebo parabeny. V kombinaci se speciální recepturou je tento sprej šetrný k důležité oleofobní vrstvě obrazovky na rozdíl od běžných čistících prostředků a zničí až 99,999 % bakterií.

Aplikace spreje je logicky velmi jednoduchá a výrobce přibalí do balení (v podobě papírové tuby) rovněž praktickou utěrku z mikrovlákna, pomocí níž je displej krásně čistý na dvě nebo tři setření.

Skla PanzerGlass nyní i pro všechny telefony Xiaomi

Společně s novým sprejem jsme vyzkoušeli i aplikaci tvrzeného skla PanzerGlass Edge-to-Edge pro Redmi Note 12 Pro+ třídy Platinum Strength, které nabízí velmi zajímavý poměr cena/výkon. Výrobce v tomto případě slibuje ochranu proti nárazu z výšky až 100 centimetrů a odolnost tlaku na hranách ekvivalentu 15 kilogramů. Jedná se o dvakrát tvrzené sklo, které je tvrzeno tepelně i chemicky, čímž se zvyšuje jeho odolnost.

Předností je i samotná instalace skla. Ta probíhá standardně odlepením nejprve zadní fólie, položením skla na čistý displej telefonu (v balení se nachází čistící sada) a poté odlepením sekundární fólie na přední straně. Ne vždy se zadaří ochranné sklo přesně vycentrovat (nebo se pod něj dostane nečistota), a tak je velkou výhodou možnost instalaci skla opakovat, konkrétně lze sklo až 200× reinstalovat.

Ochranné sklo lze až 200× reinstalovat.

Ochranná skla PanzerGlass, která chrání displeje před škrábanci i prasknutím, jsou nyní dostupná rovněž na všechny smartphony výrobce Xiaomi. Příslušenství PanzerGlass můžete pořídit například zde.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256+8 GB

Rozměry162,9 × 76 × 9 mm, 210,5 g
DisplejOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 1080, 2×2,6 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:18 hodin