Myslíte to s ochranou vážně? PanzerGlass má nové příslušenství pro Galaxy S24

5
Myslíte to s ochranou vážně? PanzerGlass má nové příslušenství pro Galaxy S24
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kromě sklíček využijete třeba odolné kryty či ochranu objektivů fotoaparátů
  • Praktické je sklíčko chránící nejen telefon, ale i vaše soukromí
  • Veškeré příslušenství je certifikováno i Samsungem

Známá značka PanzerGlass přináší pravidelně příslušenství pro přední výrobce mobilních telefonů. Výjimkou samozřejmě není ani Samsung a jeho novinky, primárně jde o řadu Galaxy S24, avšak týká se to i cenově dostupnějších modelů Galaxy A25 a Galaxy A15. Důraz je kladen nejen na ochranná sklíčka, jak předznamenává název PanzerGlass, ale rovněž na různá pouzdra či speciální ochranu jednotlivých objektivů na zádech telefonů.

Tvrzená skla

Odolná sklíčka pro Samsungy Galaxy S24 jsou třikrát tvrzená a mají odolat pádům z výšky 2,5 metrů, což je výrazně více, než je výška při držení telefonu při hovoru. Současně sklíčka snesou zátěž až 25 kg na svých okrajích. Mezigeneračně jsou skla 3krát odolnější vůči poškrábání a o 50 % pružnější. Sklíčka jsou připravena i na ultrazvukovou čtečku otisků prstů, nevadí jim nošení s klíči v kapse ani práce s perem S Pen v případě Galaxy S24 Ultra.

PanzerGlass
Na akci společnosti PanzerGlass proběhla demonstrace toho, kolik toho odolná skla pro novou řadu Galaxy S24 vydrží

Novinkou pro tento rok je návrat skel Privacy pro telefony Samsung řad A i S. Ta nejen telefon ochrání před pády, ale ochrání i citlivá uživatelská data a zajistí, že obsah displeje uvidí pouze jeho uživatel. Za vše vděčíme speciální vrstvě v odolném sklíčku, která pohled na displej zpřístupní jen tomu, kdo se dívá zpříma.

Ochranné kryty

PanzerGlass se dokáže postarat o celkovou ochranu, a tak nabízí speciální HardCase pouzdra z materiálu D3O Bio. Ten se ve své syrové podobě chová jako kapalina, kde molekuly materiálů volně protékají, což tomuto materiálu dává měkkost a pružnost. Díky tomu je výsledný produkt schopen pohltit značné množství energie při nárazu. D3O Bio se aktuálně nejvíce používá u chráničů na motocykly, jako je helma nebo chrániče končetin a zad. HardCase s D3O Bio tak disponuje čtyřnásobnou certifikací Military Standard a uchrání telefon i při pádu z výšky 4,8 metrů.

Chraňte i fotoaparáty

Zajímavou ochrannou jsou Panzer Glass Hoops, což jsou kroužky na objektivy zadních fotoaparátů. Díky jejich hliníkovému rámečku nedochází k žádnému zkreslení výsledných fotografií a jejich hodnota je tedy jen čistě praktická v podobě ochrany proti poškrábání objektivů.

S obdobnými prvky ochrany jako pro řadu Galaxy S24 mohou počítat i zmíněné modely Galaxy A25 a Galaxy A15, přičemž jde o kryty či ochranná skla. Ta mají podobné vlastnosti, jsou odolná proti poškrábání, jen proti pádům odolají z menší výšky, a to z 1,5 metru.

Přehled cen

  • Ultra-Wide-Fit tvrzené sklo (S24, S24+ a S24 Ultra): od 899 Kč
  • Privacy Ultra-Wide-Fit tvrzené sklo (S24, S24+ a S24 Ultra): od 899 Kč
  • PanzerGlass HardCase s D3O Bio a certifikací DesignedForSamsung – černá a průhledná verze (S24, S24+ a S24 Ultra): od 799 Kč
  • PanzerGlass Hoops na čočky fotoaparátu (S24, S24+ a S24 Ultra): od 449 Kč
  • Ultra-Wide-Fit tvrzené sklo (A15 a A25) a certifikací DesignedForSamsung: od 549 Kč
  • Privacy Ultra-Wide-Fit tvrzené sklo a certifikací DesignedForSamsung (A15 a A25): od 599 Kč
  • PanzerGlass HardCase s D3O Bio a certifikací DesignedForSamsung – černá a průhledná verze (A15 a A25): od 749 Kč
  • PanzerGlass Hoops na čočky fotoaparátu (A15 a A25): od 399 Kč
Diskuze ke článku
Eliška Brychtová
Eliška Brychtová
No, akorát čtečka otisků pak funguje tak 1x z 6 pokusů, občas ještě hůř.. i se zvýšenou citlivostí displeje. (S24)
Lukas Klima
Lukas Klima
Zajímalo by mě jestli půjde o stejná skla jako na S22/23, která byla stejná. Bohužel se mi nepodařilo najít žádné, které by pokrývalo celý displej a sahalo až k rámu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze