Tesla vydala vlastní powerbanku pro telefony s Androidem a iOS. Levná není

6
Tesla vydala vlastní powerbanku pro telefony s Androidem a iOS. Levná není
  • Společně s novými automobily představila Tesla i svou první powerbanku, která stojí v přepočtu něco přes tisíc korun
  • Jedná se o kompaktní zdroj záložní energie s kapacitou 3 350 mAh, krásným designem a integrovaným Lightning konektorem a microUSB
  • Po powerbance se jen zaprášilo a už se čeká na další kusy

Před pár dny představil Elon Musk na konferenci Tesly nový kamion Semi a sportovní model Roadster. To však nejsou jediné novinky, které si Tesla přichystala. V pozadí začala společnost na svých stránkách totiž zároveň prodávat powerbanku pro telefony s Androidem a iOS. V porovnání s rekordy lámajícími auty to sice není nic velkolepého, ale přesto se na ni pojďme podívat.

Tesla Powerbank

Tesla je svými bateriemi dobře známá a koneckonců slouží jejich obří varianty třeba i pro záložní napájení celého ostrova. Není tedy divu, že jsme se dočkali i miniaturní verze, a to doslova. Powerbanku totiž tvoří jeden článek typu 18650 o kapacitě 3 350 mAh, který najdeme v automobilech Tesla Model S a X. Byť tam je samozřejmě článků mnohem více než jen jeden.

Další pro Teslu známou předností je moderní design a nutno uznat, že se v tomto ohledu malá powerbanka povedla. Cílem bylo vytvořit zařízení, která krásně zapadne do interiéru všech aut Tesla a zároveň vypadá podobně jako známé nabíjecí stanice Supercharger. V těle powerbanky najdeme zároveň integrované microUSB či Lightning. USB-C tu bohužel nenajdeme. Výstup činí 5 V/1,5 A a stav baterie zjistíte pomocí LED indikátoru.

Tesla Supercharger
Tesla Supercharger

Až na design a pověst značky se nejedná o nic výjimečného, ale i přesto si za svou přenosnou baterii nechá Tesla hezky zaplatit. Cena činí 45 dolarů, což nám dává něco přes tisíc korun s daní. Za tak malou baterii to není zrovna skromná cena, ale i kdyby se vám za ní zaplatit chtělo, nemáte už příležitost. Powerbanka byla totiž okamžitě vyprodána a je otázkou, zda se dočkáme dalších kusů. Prozatím však na stránkách Tesly zůstává.

Zdroj: shop.tesla.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Levná není. Kapacitu má malou, takže je vlastně na .....
Matouš Adamů
Matouš Adamů
Chtěl bych se zeptat, kde autor článku viděl že powerbanka má USB-C? Jelikož ani na stránkách výrobce není uveden USB-C a to i ve většině recenzí bývá další mínus, že powerbanka stojí tolik, má malou kapacitu a nemá ani USB-C.
Řezňýk
Tak voni nestíhaj dodávat ty Tesly, ale času vymýšlet podobný pikačoviny mají zjevně dost. Očekávám, že na příštího Valentýna začnou vyrábět vibrátory.
hhj
Škoda že tam nedávají články 2170 to by bylo potom mnohem lepší

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze