Temple Run: konečně i pro Android, stahujte zdarma

5

Pokud jste hru Temple Run doposud nehráli, pak jste o ní určitě alespoň něco četli, nebo o ní slyšeli. Jde o jednu z kultovních her pro iPhone, která se konečně dočkala portace i na telefony a tablety s operačním systémem Android. Pojďte se proběhnout v tajuplném pralese s ukradenou soškou v ruce, kam až dokážete doběhnout?

Pařani mobilních her, slavte. Minulý týden jsme tu měli novinku Angry Birds Space, a tento týden se na telefonech a tabletech s OS Android objevila další hitovka, kterou je Temple Run.

Princip hry Temple Run je docela jednoduchý. Jste dobrodruh, který ve starověkém kamenném klášteře hluboko v džungli nalezl posvátnou sošku. Vzal si ji, to ale neměl dělat. Probudil tím hněv opičích démonů, před kterými musí nyní co nejrychleji utíkat. Pokud máte rádi dobrodružné filmy, například sérii Indiana Jones, pak si na obdobné scény určitě vzpomenete. Nyní si je můžete zahrát na vlastní kůži.

Prostředí hry je velmi pěkně zpracováno, kompletně ve 3D. Dobrodruha, kterého ovládáte, vidíte z pohledu třetí osoby zezadu. Po startu hry vyběhne z kláštera, a utíká po předem daných trasách, které se vždy náhodně generují. Nakláněním telefonu ovládáte jeho pohyb vlevo a vpravo, pohybem prstu nahoru hrdina vyskočí, pohybem prstu dolů se sklouzne. Skoky a skluzy používáte k překonávání překážek, které se před vámi objevují. Cílem je doběhnout co nejdál. Hra nikdy nekončí, prostě běžíte tak dlouho, než uděláte nějakou chybu. S uběhnutými stovkami metrů a kilometry hra postupně zrychluje, a stává se tak obtížnější.

Hra Temple Run je k dispozici zdarma, dokonce ani nezobrazuje žádné reklamní bannery, ale autoři samozřejmě nezapomněli na to, jak na ní vydělat. Ve hře sbíráte mince, za které si pak můžete dokoupit různé speciální schopnosti vašeho hrdiny. Vydělávání mincí sbíráním je ale docela pomalé, tak si můžete pomoci tím, že si balík těchto mincí koupíte za reálné peníze. Nikdo vás k tomu samozřejmě nenutí, ale pokud chcete dosáhnout co nejlepšího skóre, budete všechny tyto schopnosti potřebovat.

Jaké jsou zde rozdíly oproti verzi pro iPhone? Na pohled jde o zcela identické hry, ostatně ani by nebylo moc co vylepšovat. Jediný rozdíl, kterého jsem si všiml je ten, že verze pro iPhone integruje Game Center. To je služba, díky které můžete porovnávat vaše skóre a úspěchy z her, líbí se mi, že pak dynamicky přímo ve hře Temple Run vidíte, kam až vaši přátelé doběhli. Verze pro Android nic takového nemá, není zde možnost skóre s nikým sdílet, můžete se jen kochat vašimi statistikami. Doufám, že v některé z dalších verzí přibude alespoň podpora OpenFeint, což je taková jednodušší obdoba Game Center.

Hru jsem testoval na tabletu Asus Transformer Eee Pad TF101, běhá na něm bez sebemenších problémů. Dá se ale hrát jen v režimu na výšku, což nevadí na telefonu, ale na tabletech je to trochu nepraktické.

Máte-li telefon nebo tablet s Androidem, pak neváhejte a stahujte. Svým nejlepším skóre se nám můžete pochlubit v diskusi pod článkem.

Hodnocení: 9/10

Diskuze ke článku
Šimonp
Noo uvidíme jestli to bude jako na iPhonu,jdu vyzkoušet:)
Honza
Mam samsung galaxy ace a nejde stahnout co mam delat??
Honza
Mam samsung galaxy ace a nejde stahnout co mam delat??
Adéla
Mam HTC wildfire s. Půjde mi to stáhnout? Poběží mi to v něm?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze