Telefony s mobilními Windows si nyní aktualizujete mnohem rychleji

12
Telefony s mobilními Windows si nyní aktualizujete mnohem rychleji
  • Microsoft nově umožňuje rychlejší aktualizace mobilních Windows pomocí kabelového připojení k počítači
  • Stačí stáhnout program do počítače, připojit mobil a telefon se automaticky aktualizuje na nejnovější možnou verzi Windows 10 Mobile
  • Zajímavé je, že funkce funguje i pro Lumie, které dříve Windows 10 Mobile oficiální OTA cestou nedostaly

Microsoft sice vývoj mobilních Windows definitivně zařízl, ale bezpečnostní aktualizace a opravy různých chyb a bugů budou i nadále zbývajícím uživatelům Windows 10 Mobile přicházet. Microsoft se tedy chce o své uživatele i nadále alespoň trochu starat a důkazem může být i nová funkce pro aktualizace systému, která je výrazně urychlí.

Doposud fungovaly aktualizace Windows telefonů vcelku jednoduše, ať už jste updatovali z Windows Phone 8.1 nebo ze starší verze Windows 10 Mobile. Telefon si musel postupně stáhnout a nainstalovat všechny jednotlivé aktualizace a pomalu se prokousat až k nejnovější verzi systému. To samozřejmě trvá a navíc je neustálé stahování a instalování natolik otravné, že mnoho uživatelů může opětovné instalování aktualizací, kupříkladu po továrním resetu, odradit.

Microsoft UTC Updater - Windows 10 Mobile

Nový program od Microsoftu však tento zdlouhavý proces zkracuje na minimum. Nový OTC Updater (Over-the-cable) dělá přesně to, co slibuje v názvu. Stačí připojit váš telefon s Windows Phone 8.1 či Windows 10 Mobile pomocí kabelu k počítači se staženým programem, spustit jej a telefon se přes kabel aktualizuje rovnou na nejnovější verzi Windows 10 Mobile sám. Rozhodně tedy nemusíte v telefonu neustále něco potvrzovat a podobně. Vše se odehraje automaticky, jen vás nesmí odradit nemoderní prostředí příkazového řádku, ve kterém proces probíhá.

Microsoft UTC Updater

V čem je ovšem možná hlavní výhoda, je fakt, že nový nástroj umožňuje údajně podle některých uživatelů aktualizovat na Windows 10 Mobile i zařízení s Windows Phone 8.1, která původně aktualizaci na „Desítky“ přes OTA aktualizaci od Microsoftu nedostala. Už se objevilo mnoho uživatelů Lumií 920, 620 či 625, kteří aplikaci vyzkoušeli a jejich zařízení nyní prý skutečně běží na Windows 10 Mobile. Pokud chcete aktualizovat i svůj Windows telefon, stáhněte si UTC Updater na těchto oficiálních stránkách.

Zdroj: microsoft.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
jarda
no, já uvítám každé snažení microsoftu. budu držet telefon s windows co to půjde. android a ios nechci.
Blue Sun
Blue Sun
Hm, že bych, jen tak ze srandy, zkusil nakopnout starou L630? Uvidíme, uvidíme...
Hahaha
To je fakt trapný, v Mrkvosoftu by měli přestat hulit trávu !!!!! :o)))))) Nejdřív systém pohřbí, a pak mrtvole zrychlí aktualizaci... to je možný jen u MS. To je jako zrychlit dodávku náhradních dílů pro parní lokomotivy :o) ... a to podotýkám že jsem byl uživatelem WP
ANO
Smutne je, ze ten program je uz roky stary, jen ho nedokazali vydat pro verejnost. Zajimalo by me, zda vydaji i dalsi suplikove veci, jako treba ten loni na HP Elite X3 prezentovany 3D scanner .....
Jinak tedy aktualizace pres OTA byla mozna zdrouhava, ale urcite nevyzadovala zadnou soucinnost uzivatele, jelikoz bezely vzdy na pozadi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze