Telefony Google Pixel se představí 4. října (aktualizováno)

Od představení nových smartphonů Google Pixel a Pixel XL nás již dělí pouze týden. Na internetu se díky známému Evanu Blassovi objevil údajný render Pixelu, který mimo jiné ukazuje nový Pixel Launcher a přepracovaná navigační tlačítka.

Aktualizováno 27. 9. 2016

Telefony bude vyrábět tchajwanské HTC, ale důraz bude kladen na branding od Googlu, který bude nejvíce patrný z Pixel Launcheru, který zaujme především svými novými kruhovými ikonami. Jako operační systém bude pravděpodobně použita první aktualizace Androidu Nougat.

Google Pixel

Úniky dále naznačují, že telefony přijdou s 5palcovým u menšího modelu a 5,5palcovým displejem u Pixelu XL. Pixel údajně nabídne rozlišení Full HD. Větší Pixel XL by pak měl mít QHD panel. Očekává se, že oba telefony budou poháněny Snapdragonem 821, který doplní 4 GB RAM. Dále by mohly nabídnout interní paměť 32 GB a 128 GB, zadní fotoaparát s rozlišením 12 Mpx a přední s rozlišením 8 Mpx.

Tato výbava je posouvá spíše do high-end segmentu, přičemž cena základního modelu by mohla začínat na 649 dolarech (okolo 19 tisíc korun včetně daní). Na skutečné ceny, stejně jako na plné odhalení výbavy, si však budeme muset ještě počkat.

Původní informace z 20. 9. 2016

Nové smartphony Google Pixel a Google Pixel XL budou oficiálně představeny 4. října. To je také jediné sdělení, které se vám dostane z krátkého teaseru, který Google právě uveřejnil.

TIP! Konec Nexusů? Google má 4. října představit Pixel a Pixel XL

Stejný obsah naleznete také na adrese madeby.google.com, kde se navíc můžete zaregistrovat pro zasílání novinek. Očekává se, že zanedlouho začne Google rozesílat oficiální pozvánky a že celou akci bude rovněž přenášet živě. A jak budou nové telefony vypadat? Na první úniky se můžete podívat v našich článcích – Sailfish a Marlin.

Zdroje: madeby.google.com, twitter.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Nightmare
Mohli nahat radšej Nexus to Pixel znie tak čudne :)
Roman Minárik
Roman Minárik
Vyzerajú ako lacné čínske šmejdy :-/ Posledný pekný nexus bol 5X (ani 6P im moc nevyšiel, aspoň podľa mňa)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze