Telefon Bluebird BM180 zvládne spustit Android i Windows

8

Asus na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas představil další hybridní zařízení které kombinuje operační systém Windows a Android, ale co byste řekli na telefon, který umí něco podobného? Snažit se o to bude Bluebird se svým modelem BM180. Ten kombinuje operační systém Android ve verzi 4.2 a také Windows Embedded 8 Handheld.

Nepřehlédněte:

Windows Phone a Android
Windows Phone a Android pod jednou kapotou? A proč vlastně ne?

První vlaštovkou dual boot smartphonů s kombinací Windows a Androidu by mohl být BM180 od korejského výrobce elektroniky Bluebird. Ten kombinuje operační systémy Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a také Windows Embedded 8 Handheld. To není klasická verze operačního systému Windows Phone, i když aplikace pro Windows Phone spustíte bez výjimky i zde. Disponuje, stejně jako WP8, uživatelským rozhraním Modern UI, na rozdíl od něj je Windows Embedded 8 Handheld určen ale pro specializované profesionální a podnikové využití.

Bluebird BM180 osobně

Zpět k Bluebird BM180. Mnoho informací o něm není známo, víme však, že by měl nabídnout displej s 5palcovou úhlopříčkou. Bohužel není znám ani postup, jakým se bude mezi operačními systémy přepínat. Pravděpodobně bude možné přepínat oba systémy za chodu zařízení, případně po restartu telefonu. Ve prospěch těchto dvou variant hovoří také fakt, že na domovské obrazovce pod operačním systémem Android vidíme modrou ikonu se šipkami, která znázorňuje přepínání mezi operačními systémy.

Bluebird BM180 by měl být dostupný také v odolnější variantě pod označením BP30. Zatím však nejsou dostupné informace o předpokládaném uvedení na trh nebo o konkrétní ceně. Tisková zpráva výrobce však tvrdí, že řada významných maloobchodníků z USA se již ke koupi Bluebirdu zaregistrovala. Pro koho bude podle vás dual boot smartphone vhodný? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Jan
Hm ... Na trhu spis chybi kvalitni smartphohy s Androidem tak do 3500, HW vybavene tak aby Android nelagoval.
iOSHater
Já si vzpomínám na koncept společnosti VMware, která představila software, který měl virtualizovat na mobilním hardwaru různé profily, aby tam bylo možné provozovat různé mobilní OS. To by se mi líbilo. Ztroskotalo to ale asi na neochotně poskytnout ony image soubory s OS od výrobců.
Honza Michálek
Honza Michálek
Naposledy upraveno: 19. 1. 2014 23:08
Záleží na tom, jak rychlé bude přepínání mezi oběma systémy. V případě že to půjde bez restartu telefonu, bylo by to samozřejmě lepší. Já osobně bych WP8 používal jako něco na bázi alternativního launcheru. V případě potřeby lehce pokročilejší práce nebo používání aplikací, které pro WP8 chybí, bych používal Android. WP8 bych zapnul ve chvílích, kdy bych jednoduše a rychle potřeboval základní funkce telefonu - např. při lyžování: zmrzlá ruka, na vleku nemám čas projíždět menu nebo se prohrabovat widgety (obrazně řečeno), prostě ťuknu na dlaždici a hotovo, dva dotyky a foťák spuštěn atd.
To ale pouze v případě, že by nebyl k přepnutí systémů potřeba restart. Tehdy by pro mě, a řekl bych i mnoho dalších, toto řešení ztratilo smysl. Hlavně proto, že svůj telefon, přestože je to už pěknej křáp, jsem nevypnul už hooodně dlouho. A dvakrát pohodlné by to zrovna také nebylo.
Toť můj názor :)
Kvazi
Já nevim teda,ale na několika jinych serverech psali,že to právě nebude dualboot. Pouze ti před nákupem nabídnou kterej systém tam chceš a ten tam budeš mít na trvalo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze