Tecno hledí do budoucna. V Barceloně ukázalo rolovací mobil Phantom Ultimate

Tecno hledí do budoucna. V Barceloně ukázalo rolovací mobil Phantom Ultimate
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Displej se může zvětšit z 6,55" na 7,11"
  • Proces změny zabere jen něco málo přes vteřinu
  • Po srolování se část displeje objeví na zadní straně

Značka Tecno je na českém trhu již poměrně známá. Snaží se však zaujmout nejen klasickými mobily, ale zkouší hledět i do budoucna. Před časem jsme mohli obdivovat skládací koncept Phantom V Fold a na letošním veletrhu MWC 2024 v Barceloně byl k vidění další koncept – Phantom Ultimate, který výrobce poodhalil již ve druhé polovině loňského roku Ten se již neskládá, ale nýbrž roluje, díky čemuž umožňuje zvětšení AMOLED displeje.

Tecno Phantom Ultimate

Vše probíhá pomocí stisknutí bočního tlačítka. V zavřeném stavu má telefon 6,55" velký displej, po stisku tlačítka je potřeba 1,2 až 1,3 vteřiny k tomu, aby se displej rozšířil na 7,11". V roztaženém stavu má AMOLED panel rozlišení 2 296 × 1 596 pixelů. Pokud budete telefon používat v menším stavu, bude malá část displeje na zadní straně a díky funkci Always-On zobrazovat klíčové informace i na zádech, což je praktické.

Tecno Phantom Ultimate má tloušťku 9,93 mm a výrobce slibuje velmi pohodlné držení v jedné ruce. Bohužel jsme si to nemohli v praxi ověřit. Posuvná oblast je údajně chráněn sklem a zadní část telefonu je texturovaná, což by opět mělo umocnit pohodlí při držení.

Tecno Phantom Ultimate

Pakliže vás rolovací Tecno Phantom Ultimate zaujalo, máme špatnou zprávu na závěr. V tuto chvíli totiž výrobce vše prezentuje jen jako koncept bez konkrétního plánu, kdybychom se obdobného zařízení mohli dočkat ve finální podobě.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze