Tecno Phantom Ultimate je koncept telefonu s rolovatelným displejem

1
Tecno Phantom Ultimate je koncept telefonu s rolovatelným displejem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Koncept disponuje 6,55" displejem, ale lze jej roztáhnout na 7,11"
  • Na zadní straně je ještě jeden displej, který informuje o zmeškaných událostech

Výrobce Tecno je znám i na českém trhu, dokonce má ve svém mezinárodním portfoliu i telefon s ohebným displejem. Tentokrát se vytasil s velmi zajímavým konceptem Phantom Ultimate s rolovatelným displejem. Informace o něm přinesl server gsmarena.com.

Tecno Phantom Ultimate

Hlavní kouzlo tkví v displeji, který se po stisku bočního tlačítka zvětší z původní úhlopříčky 6,55" na 7,11". Dle dostupných informací má roztažení displeje trvat 1,2 až 1,3 vteřiny. Pokud se podíváme na specifikace, jedná se o 7,11" AMOLED panel s rozlišením 2 296 × 1 596 pixelů, tedy jemností 388 ppi.

Tecno Phantom Ultimate

Zajímavostí je sekundární displej na zadní straně zařízení, který je vybaven funkcí Always-On, funguje tedy jako informační panel zobrazující například čas, datum a zmeškané události. Prozrazena byla tloušťka zařízení, která činí 9,93 mm, což je na mobil s motorem pro rolování displeje velmi slušná hodnota. Výrobce proto slibuje, že ergonomie držení má být velmi dobrá. O ochranu rolovacího displeje se má starat blíže nespecifikované ochranné sklíčko a zadní stranu zařízení pokrývá texturovaný povrch.

Kaňkou na kráse je tradiční nedostupnost takového zařízení, navíc i velmi nejisté vyhlídky, že se jej v dohledné době dočkáme. Tecno konceptem Phantom Ultimate spíše zkouší nastínit, co dokáže a s jakými telefony bychom se za pár let možná mohli setkat.