Také Windows 10 dostanou brzy snadnější Bluetooth párování

2
Také Windows 10 dostanou brzy snadnější Bluetooth párování
  • Stejně jako Android a iOS, i Windows 10 dostanou brzy rychlejší párování Bluetooth zařízení
  • Stačí se například přiblížit s myší či sluchátky k počítači a hned dostanete notifikace s názvem a tlačítkem pro párování
  • Funkce přijde v nadcházející aktualizaci systému plánované na březen/duben letošního roku

Na snadnějším připojení Bluetooth zařízení už nějaký ten čas pracuje Apple i Google. Jejich mobilní operační systémy dostaly funkci automatického párování bezdrátových zařízení bez nutnosti přecházet do Bluetooth nastavení. Kupříkladu u Androidu se stačí přiblížit s podporovaným zařízením k telefonu a dostanete hned notifikaci, zda jej chcete spárovat. Nejedná se o nic revolučního ani nového, ale je to příjemná funkce navíc, která se již brzy dostane také do Windows 10.

Windows 10 - Bluetooth párování

Microsoft přidal do svého posledního Insider buildu Windows 10 (17093) automatickou detekci Bluetooth zařízení v okolí. Stačí se přiblížit a systém vám ukáže notifikaci s názvem objeveného zařízení a tlačítkem pro propojení. Můžete si sice stáhnout již dlouho program, který bude dělat podobnou věc, ale nyní je vše integrováno přímo do systému pro všechny uživatele, což rozhodně vítáme.

Jen škoda, že musí tuto funkci podporovat také připojované Bluetooth zařízení a nejen samotný počítač. Prvním zařízením podporujícím toto rychlé párování se stala myš Surface Precision Mouse, ale Microsoft slibuje, že funkce nezůstane exkluzivní pouze pro produkty Surface. Už nyní spolupracuje na její integraci se známým výrobcem počítačového příslušenství všeho druhu – společností Logitech. Microsoft se také nechal slyšet, že pracuje na tom, aby byla v budoucnu funkce standardem pro všechna Bluetooth zařízení. Rychlejší párování se dostane do počítačů v nadcházející aktualizaci Windows 10, jež je prozatím plánována na březen/duben.

Zdroj: blogs.msdn.micro, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Janko
Je to dobrá myšlenka a zjednodušení je velice příjemná věc. Co je mnohem horší je stabilita a rychlost přenosu dat. To by měla být priorita každého výrobce. Moje zkušenost je jiná a to se systémy bluetooth 4.2 a starší.,
Řezňýk
Jsem zvědavý, kolik kritických bezpečnostích chyb při tom nasekají. Tipuju tak 8 plus 3 záměrné backdoory pro NSA, CIA a FBI. Musím dokoupit alobal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze